Служебният кабинет одобри изменение на Оперативната програма Иновации и конкурентоспособност“

...
Служебният кабинет одобри изменение на Оперативната програма Иновации и конкурентоспособност“
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска над 80 млн. лв. за бежанците от Украйна

Служебният кабинет утвърди изменение на Оперативната стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК) 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване на Европейски Съюз и от държавния бюджет, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

С изменението се обезпечават средства в размер на над 80 млн. лв., които ще бъдат ориентирани за осъществяването на мярка за подкрепяне на настаняването на бежанци от Украйна, потърсили леговище на територията на България.

Изменението е обвързвано с включване на ограничения по линия на доближаването на бежанците в Европа (CARE), финансирани със средства от транша за 2022 година по инструмента REACT-EU, както и актуализация на знаците за осъществяване, свързани с финансовите принадлежности.

Преди дни украинското държавно управление прикани жителите, избягали от страната поради войната, да не се връщат преди пролетта, заради вредите, нанесени на електроснабдителната и отоплителната система. „ Ако имате опция, останете и прекарайте зимата в чужбина! ", съобщи заместител министър-председателката Ирина Верешчук по националната телевизия, представена от ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР