Ние българите няма какво да се изненадваме от нашето Черноморие,

...
Ние българите няма какво да се изненадваме от нашето Черноморие,
Коментари Харесай

Евтим Милошев: В момента най-големият проблем в туризма е липсата на работна ръка

Ние българите няма какво да се изненадваме от нашето Черноморие, тъй като сме една обичайната морска страна. Всички помним слънчевите крайбрежия и златните пясъци на родното Черноморие през 80-те години, което беше наедно със Средиземноморието и беше най-предпочитаната дестинация, изключително за Източна Европа. Това разяснява в студиото на „ Денят стартира “ служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Всеки, който не е ходил скоро на нашето Черноморие, може да види туристическия артикул, който се развива доста положително, счита той.

„ Трябва да отбележим, че сме в обстановка на доста сериозна конкуренция от нашите съседи – Турция, Гърция, Хърватия, Кипър – това са страни с доста сериозна политика, с доста сериозна инвестиция в рекламата на своя туристически артикул. Времената се менят, само че положителното, хубаво, наше Черноморие съществува “, разясни министърът.

Туристическият артикул, който се предлага, включва всичко – настаняването, храната, легловата база, обслужването, транспортната съгласуваност.

„ Тези съществуващи, битуващи, самобичуващи се констатации, че сме се бетонирали и единствено с алкохолен туризъм се занимаваме и при нас идват най-евтините туристи, считам че е доста пресилено и доста извънредно “, посочи Милошев.

Според него освен в туризма, а и във всичко, е въпрос на информационна тактика. По нашето Черноморие може да се предложи артикул за всевъзможен усет, за всевъзможен клиент и за всеки тип туризъм. Той изясни, че огромният проблем пред летния сезон е неналичието на задоволително работна ръка, макар че заплащането в бранша е сензитивно нараснало.

„ Ние сме туристическа страна, при нас идват доста чужденци и би трябвало да имаме едно доста положително отношение към тях. Традиционно имаме доста положителни експерти, имаме учебни заведения и колежи, където образоваме фрагменти. В момента най-големият ни проблем е неналичието на работна ръка, освен в туризма, несъмнено “, сподели още Евтим Милошев.

През предходната година туризмът у нас е генерирал оборот от 7,5 милиарда лв., добави още служебният министър.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР