Служебният кабинет очакваше дефицит от 6.5% на годишна база за

...
Служебният кабинет очакваше дефицит от 6.5% на годишна база за
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Ако се движихме по графика на служебното правителство, щеше да има пробойна в бюджета

„ Служебният кабинет очакваше недостиг от 6.5% на годишна база за 2023 година Към септември той е 0.4%. Ако се движихме по графика на служебното държавно управление, трябваше да има 10 пъти по-голям недостиг. Това щеше да бъде същинската пробойна в бюджета. Ние не го допуснахме. Данъците не бяха нараснали. На този декор да имаш постоянни обществени финанси и да приказваш за огромни пробойни, може да значи или политически роман, или това, че планираш пробойна в бюджета, която би трябвало да обясняваш по някакъв метод ”, сподели Димитров.

 

Според него зад изказванията за бюджета на водача на ГЕРБ, стоят политически претекстове. „ Вероятно те са свързани с наближаващите избори и опция за реализира на най-хубав резултат ”, сподели още Мартин Димитров.

Той посочи, че за България е било значимо да има държавно управление. „ За мен това държавно управление има поддръжката на ПП-ДБ и ГЕРБ. Дали и до каква степен би трябвало да взе участие трети политически индивид, е диалог, който занапред би трябвало да се обясни ", сподели Димитров.

 

Той посочи, че би трябвало да има съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ, което да указва какви са уговорките на партиите в нужните промени. „ Липсата на съглашение за гарантиране на промените води до това да се случват всевъзможни болшинства. За да се постави ред в работата, би трябвало да има такова съглашение. Това евентуално ще се случи след локалните избори ”, добави Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР