Службите за сигурност на Русия са започнали да конфискуват паспортите

...
Службите за сигурност на Русия са започнали да конфискуват паспортите
Коментари Харесай

Службите за сигурност на Русия са започнали да конфискуват паспортите на държавни служители

Службите за сигурност на Русия са почнали да конфискуват паспортите на висши функционери и държавни чиновници, с цел да не изоставен страната пред опасността от дезертьори, заяви английският вестник " Файненшъл Таймс ".

Службите стегнаха условията за пътешестване на чиновниците от държавния бранш, разкриха източници до изданието.

Мярката, подхваната от ФСБ, е поради слуховете, че много държавни чиновници са срещу войната в Украйна, въпреки и да не го афишират обществено, което слага под въпрос тяхната преданост по отношение на режима в Кремъл. Според източниците до вестника те са " смутени от въздействието, което спорът [в Украйна] е оказал върху метода им на живот ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че условията ще бъдат затегнати към тези чиновници, които работят в " по-чувствителни " държавни браншове.

Още по времето на руската ера чиновници, които са имали достъп до класифицирана информация, е трябвало да оставят паспортите си на несъмнено място в " специфичен отдел " към ведомството, в което работят. След анексирането на Кримския полуостров от Русия през 2014 година тази процедура още веднъж се възобнови, изключително във връзка с полети до Съединени американски щати и Англия, напомня " Файненшъл Таймс ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР