Службите за предупреждение за лавинна опасност в много райони на

...
Службите за предупреждение за лавинна опасност в много райони на
Коментари Харесай

Предупредиха за висок риск от лавини в някои части на Алпите

Службите за предизвестие за лавинна заплаха в доста региони на Алпите оповестиха втора степен на паника, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Особено рискова е била ситуацията в австрийските провинции Щирия и Залцбург. Заради мощен снеговалеж и бурни ветрове се е натрупала огромна нова снежна завивка в Северните Алпи и австрийския алпийски естествен парк Хое Тауерн. В Кимгау, околност в Алпите в немската провинция Бавария, степента на заплаха също е висока (предпоследна). Дори да навали напълно малко сняг, един-единствен скиор може да провокира междинна лавина, предизвести баварската работа за следене за лавини. Опасната конюнктура евентуално ще се резервира в доста региони до уикенда, а в някои случаи може да се усложни.

В австрийската провинция Залцбург се чака в края на седмицата да се натрупат сред 60 и 100 см нова снежна завивка. Може да се наложи затваряне на пътища. Австрийските управляващи към този момент се обърнаха към армията за помощ. Експертите чакат сериозна конюнктура в края на седмицата и в Бавария.

В останалите алпийски страни ситуацията е спокойна. В Швейцария само в някои източни елементи е оповестена трета степен на лавинна заплаха, а във Франция и Италия рискът е още по-малък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР