Службите са пращали доклади до Министерсия съвет и президентството как

...
Службите са пращали доклади до Министерсия съвет и президентството как
Коментари Харесай

Добрев: МС и президентството са знаели кои са...

„ Службите са пращали отчети до Министерсия съвет и президентството по какъв начин върви процесът сред ЧЕЗ и кои са претендентите за купувачи. Оказа се, че в един ранен стадий те са знаели ценовите предложения на претендентите ”. Това сподели в „ Събуди се ” по Нова Телевизия някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Делян Добрев.

„ Оказа се, че договорката с „ Инерком ” не е подправена вест. Точно заради тази причина имахме чуване в четвъртък. В продължение на 5 часа изслушвахме купувача Върбакова с нейните консултанти, целия юридически и консултанскит екип, по този начин и службите. Задавахме въпроси, питахме от кое място са парите, от кое място са заемите ”, посочи той. Последният един час е срещата е бил закрито съвещание, в което службите са дали повече информация с елементи.

 „ Аз персонално, още в явната част, бях удовлетворен в отговорите на службите ”, акцентира Добрев. Станало е ясно, че финансирането за ЧЕЗ ще е 20-30 % акционерен капитал и останалите 70% - 80 на 100 – банков заем, добави още той. Добрев разяснява и думите на депутата от Българска социалистическа партия Румен Гечев по-рано в предаването " Събуди се ": " Слушах Румен Гечев и се чудех по какъв начин рано-рано сутринта, той откри пет доказателства, че надали не страната взе участие и поддържа тази договорка. Според данните на службите тя е знаела кои са претендентите, само че не и кой е с максимален късмет. " Той е безапелационен, че страната реагира съответно.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР