Службата за сигурност на Украйна стои зад атаката с дрон

...
Службата за сигурност на Украйна стои зад атаката с дрон
Коментари Харесай

Службата за сигурност на Украйна стои зад атаката с дрон срещу руски петролен терминал

Службата за сигурност на Украйна стои зад офанзивата с дрон против съветски петролен терминал. Атаката с дрон против терминала на компанията Novatek в Уст-Луга, Ленинградска област, е проведена от Службата за сигурност на Украйна, оповестяват РБК-Украйна.

Според събеседник на Hromadske терминалът е бил точно ударен, което е довело до огромен пожар. Източникът също по този начин акцентира, че тази офанзива доста ще усложни логистиката на гориво за съветската войска.

„ Нефтеният терминал Уст-Луга в Ленинградска област е значимо оборудване за врага. Там се преработва гориво, което по-специално се доставя на съветските войски “, добави източникът на РБК-Украйна.

Освен това Украинская истина и РБК-Украйна, базирайки се на източници в специфичните служби, пишат, че през нощта на 21 януари дронове са атакували завода Щегловски Вал в Тула и други сякаш военни уреди в Орловска и Смоленска области. Източници на изданието нарекоха тези удари „ планувана работа “ на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

РБК-Украйна прецизира, че „ Щегловский вал “ създава зенитно-ракетни комплекси „ Панцирь-С “ и „ Панцирь-С1 “. Местните управляващи не оповестяват за нападението против завода.

Източник: РБК-Украйна,  превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР