Службата за сигурност на Украйна (СБУ) разпространи видеозапис, на който

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) разпространи видеозапис, на който
Коментари Харесай

Украйна разпространи видеозапис, на който Медведчук отправя сериозни обвинения срещу Петро Порошенко

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) популяризира видеозапис, на който проруският народен представител Виктор Медведчук насочва съществени обвинявания против някогашния украински президент Петро Порошенко, написа в. "Файненшъл таймс ".
Британският ежедневник разяснява, че този ход навежда на мисълта, че в Киев още веднъж се водят вътрешни политически битки - три месеца след началото на съветската инвазия.
На записа Медведчук, който е непосредствен до съветския президент Владимир Путин, споделя, че Порошенко, понастоящем водач на украинската съпротива, е изискал от него да потърси помощта на съветския президент за противозаконни енергийни доставки.
Решението на управляващите в Киев да създадат тези изказвания обществено притежание е първи симптом, че остарялата омраза сред настоящия украински президент Володимир Зеленски и неговия предходник на президентския пост, останала на назад във времето след съветското навлизане на 24 февруари, още веднъж се разпалва. Самият Порошенко отхвърля обвиняванията против себе си като "политически стимулирани " и част от политическата битка със Зеленски.
Видеозаписът е първото проявление на Медведчук от средата на предишния месец, когато той бе арестуван при опит да избяга от Украйна, до момента в който беше под домакински арест по обвинявания в държавна измяна. Тогава той изиска да бъде сменен за украинските бойци и цивилни в цех "Азовстал " в пристанищния град Мариупол. Идеята срещна студен банкет в Русия, която най-малко очевидно не поставя особени старания да освободи Медведчук. Междувременно Мариупол бе високомерен от съветските въоръжени сили, като украинските бранители на металургичния комплекс сложиха оръжие и бяха взети в плен.
Путин е кръстник на една от дъщерите на Медведчук.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР