Службата за сигурност на Украйна съобщи, че е задържала предполагаем

...
Службата за сигурност на Украйна съобщи, че е задържала предполагаем
Коментари Харесай

Службата за сигурност на Украйна задържа предполагаем руски информатор

Службата за сигурност на Украйна заяви, че е задържала хипотетичен съветски осведомител, за който се твърди, че е събирал разследваща информация за пътуването на президента Володимир Зеленски в Николаевска област през юли. Според службата, известна като СБУ, арестуваната жена се е пробвала да откри времето и листата на местата от приблизителния маршрут на Зеленски в района. СБУ е задържала обвинената, когато тя се е пробвала да съобщи разследващи данни на други съветски сътрудници. 
Службата за сигурност задържа осведомител на съветското разузнаване, който е събирал разследващи данни за плануваното посещаване. Според наличната информация окупаторите са възнамерявали да употребяват тази информация, с цел да се приготвят за нов масиран въздушен удар по Николаевска област. 
Артьом Дехтяренко, представител на Службата за сигурност на Украйна

За да събира разследваща информация, тя се е придвижвала из района и е заснемала местата, където се намират украински военни обекти. В момента я грозят 12 години затвор. СБУ рутинно арестува хипотетични информатори, обвинени в събиране на информация в интерес на Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР