Службата за сигурност и военноморските сили на Украйна са нанесли

...
Службата за сигурност и военноморските сили на Украйна са нанесли
Коментари Харесай

Русия е свалила 22 украински дрона, има щети по военновъздушна база в Крим

Службата за сигурност и военноморските сили на Украйна са нанесли през нощта удар по военновъздушната база " Саки " на окупирания от Русия полуостров Крим и са нанесли " съществени вреди ", сподели през днешния ден източник от украинското разузнаване, представен от Ройтерс.

Междувременно съветската войска съобщи, че е свалила 19 украински дрона над Крим и Черно море, само че не даде информация за вреди или жертви.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери тези информации от самостоятелен източник.

Още три дрона са били свалени над Курска, Белгородка и Орловска области, добавя съветското министерство на защитата в известие в Telegram. С това свалените дронове стават общо 22.

" Удари, нанесени от Службата за сигурност и военноморските сили, поразиха базата и нанесоха съществени вреди на оборудването на окупатора ", сподели цитираният източник от украинското разузнаване. Той уточни, че в интервенцията първо са употребявани дронове, а по-късно - крилати ракети " Нептун " .

Източникът съобщи още, че минимум 12 военни самолета и портативни зенитно-ракетни комплекса са засечени в базата в Западен Крим, употребена и за образование на оператори на дронове.

Украйна усили нападенията в Черно море и Крим, който бе анексиран от Русия през 2014 година, в границите на своето почнало преди близо четири месеца контранастъпление, отбелязва Ройтерс.

Киев сподели, че поредност от офанзиви на полуострова предходната седмица са поразили два съветски патрулни кораба и са унищожили усъвършенствана система за противовъздушна защита. 

Вчера Киев и украинските сили удариха команден пункт на съветския Черноморски флот покрай Севастопол в Крим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР