Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите

...
Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите
Коментари Харесай

САЩ наложи санкции на руски олигарси от Alfa Group

Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC) разгласи в петък, че е разширила листата си със наказания против Русия, в това число бизнес асоциация и още видни предприемачи.

Съединени американски щати постановиха нови наказания на четирима руснаци, свързани с финансовия и капиталов конгломерат " Алфа Груп " (Alfa Group) и Руската бизнес асоциация, се споделя в изказване на Министерството на финансите, обявяващо последните ограничения, ориентирани към финансовия хайлайф на Москва поради войната в Украйна, оповестява Ройтерс.

Министерството на финансите сподели, че глобите са ориентирани към четирима служили в Надзорния съвет на Alfa Group - Пьотр Олегович Авен, Михаил Маратович Фридман, Герман Борисович Хан и Алексей Викторович Кузмичьов. Alfa Group един от най-големите съветски финансови и капиталови конгломерати под наказания против съветския бранш на финансовите услуги, отбелязва Ройтерс.

Финансово министерство на Съединени американски щати също по този начин наложи наказания на Руската асоциация на работодателите -  Руския съюз на индустриалците и бизнесмените, се споделя в известието.

" Богатите съветски елити би трябвало да бъдат изведени от самозаблуждението, че могат да работят както нормално, до момента в който Кремъл води война против украинския народ “, уточни заместител министърът на финансите Уоли Адейемо.

Руското посолство във Вашингтон не отговори незабавно на искане за коментар от страна на Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР