Службата за финансов контрол във Великобритания (FCA) предложи замразяване на

...
Службата за финансов контрол във Великобритания (FCA) предложи замразяване на
Коментари Харесай

Великобритания предлага замразяване на лизингите

Службата за финансов надзор във Англия (FCA) предложи заледяване на лизинговите контракти по време на изключителното състояние. FCA заяви в петък, че чака компаниите за лизинг на коли да дават тримесечно заледяване на заплащания на клиенти, които имат краткотрайни финансови усложнения поради ковид, оповестява Reuters.

„ Ако клиентите изпитват краткотрайни финансови усложнения поради рецесията към ковид, компаниите не би трябвало да подхващат стъпки по преустановяване на контракта или да си изискат транспортното средство назад “, споделят от FCA в свое изказване.

Очаква се фирмите, които оферират съглашения за наем, благосъстоятелност, покупка или са заложни къщи да дават тримесечно заледяване на заплащания на клиенти, изправени пред усложнения с заплащанията заради ковид, споделя още FCA.

„ За множеството от тези оферти компаниите и потребителите би трябвало да обмислят размера на лихвата, която може да се натрупа в интервала на заледяване и да се намерения върху това “, сподели Кристофър Вулард, изпълнителният шеф на FCA.
/economic.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР