Службата за безопасност на Украйна (СБУ), Националната полиция и Националната

...
Службата за безопасност на Украйна (СБУ), Националната полиция и Националната
Коментари Харесай

Украинските служби претърсват Киево-Печорската лавра по подозрения за руска пропаганда


Службата за сигурност на Украйна (СБУ), Националната полиция и Националната армия правят претършуване на територията на Киево-Печорската лавра . Това удостовери СБУ във вторник, представена от съветската работа на Би Би Си.

Новината идва, откакто преди седмица стана ясно, че СБУ е образувала дело за осъществяване на песента " Майка-Рус " в един от храмовете на манастира, написа още медията. То е по закон, който не разрешава оправдаване на съветската експанзия против Украйна. От лаврата са съобщили, че свещеникът, по време на чиято работа се е случило това, е отхвърлен.

Според известието на СБУ украинските чиновници инспектират територията и пространствата на Лаврата, търсят неразрешени предмети и ревизират хора на територията ѝ за присъединяване в противозаконни действия в ущърб на държавния суверенитет на Украйна.

Според службата задачата на ограниченията е " да се предотврати потреблението на Лаврата като клетка на " съветския свят ", да се ревизират данни за потребление на пространствата на Украинската православна черква за укриване на саботажни и разследващи групи, непознати жители, запазване на оръжие ", както и за " отбрана на популацията от провокации и терористични актове ".

Киево-Печорската лавра е настоящ изтоноправославен пещерен манастир в Киев, основан през 1051 година Смята се за един от най-важните духовни центрове в Източна Европа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР