Службата е започнала изграждането на общо осем образеца, четири от

...
Службата е започнала изграждането на общо осем образеца, четири от
Коментари Харесай

САЩ вече строят стена по границата с Мексико

Службата е почнала построяването на общо осем образеца, четири от които са бетонни, а останалите се вършат от други материали. Сегментите, които се чака до 30 дни да бъдат подготвени, ще бъдат високи сред 5 и 10 м.

Построяването на стена по границата с Мексико беше едно от основните предизборни обещания на президента Доналд Тръмп.

Той даде обещание да построи стена по над 3000-километровата граница с Мексико за въздържане на незаконната имиграция и вноса на опиати и настояваше, че за нейното създаване ще заплати мексиканската страна.

Правителството на Тръмп заяви по-рано, че няма да допусне в Съединени американски щати през идната фискална година повече от 45 000 бежанци, което ще бъде най-ниският брой от средата на предишното десетилетие.
Действителният брой на бежанците, които ще се реалокират на американска земя, обаче може да се окаже по-малък.

Според поискали анонимност публични източници държавното управление е обмисляло таван от някъде сред 40 000 бежанци - както е предложило министерството на вътрешната сигурност - и 50 000 - желания брой от Държавния департамент.

Съединени американски щати не са приемали толкоз малко бежанци от 2006 година, когато те са били 41 223. По думите на източниците обаче нито едно решение не е дефинитивно, до момента в който не бъде публично оповестено от президента.
Президентът на Съединени американски щати разполага със период до неделя, когато стартира новата фискална година, в който би трябвало да дефинира какъв брой бежанци да бъдат признати.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР