Служба Военна информация попадна под светлините на прожектора в последните

...
Служба Военна информация попадна под светлините на прожектора в последните
Коментари Харесай

Битката за овладяване на военното разузнаване

Служба " Военна информация " попадна под светлините на прожектора в последните месеци, откакто прокуратурата " обезглави " управлението ѝ, а ръководещите задействаха незабавни законови промени, които да създадат допустимо тя да бъде управлявана от граждански.

Форсираната акция сподели ясно, че държавното управление към този момент има набелязан претендент за поста. Назначението му обаче минава през нова борба с президента Румен Радев, който разгласи, че държи да се резервира условието шефът на военното разузнаване да е с пагони и наложи следващото си несъгласие.

Очаква се до дни Народното събрание да го прегласува, само че Радев държи и други лостове за въздействие, защото назначението на новия началник става с президентски декрет. Според източници на Меdiapool не е изключено, в случай че Радев продължи да упорства, ръководещите да прокарат и законова смяна, с която управлението на военното разузнаване да бъде назначавано единствено с решение на държавното управление. Засега обаче нямало настройка да се стига до този вид, с който на практика се лишават президентски пълномощия.

Малцина са наясно с какво тъкмо се занимава военното разузнаване, защото се допуска, че неговите чиновници са ангажирани директно с натовските си сътрудници и правят работа, присъща на тази спецслужби.
Битката за преодоляването на военното разузнаване обаче сподели ясно, че там играят и други ползи и информация, които могат да въздействат върху бизнеса и политиката. Именно за това е значимо тя да се управлява от " верния " човек.

Как се стигна до тук
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР