Слухът е сред 5-те сетива и представлява специална функция на

...
Слухът е сред 5-те сетива и представлява специална функция на
Коментари Харесай

6 проблема с ушите, които са сигнал за тежки болести

Слухът е измежду 5-те сетива и съставлява специфична функционалност на слуховия уред – способността за усещане на звуци чрез ухото. Неспособността за усещане на звука се назовава глухота.
Човек е кадърен да чува в диапазона от честоти сред 20 Hz и 20 kHz, само че това зависи от пол, възраст, болести, подготовка, метод на живот и други.
Проучванията демонстрират, че нарушеното слуха може да бъде ранен сигнал за заболяването на Алцхаймер, написа zdrave.to. Какви други болести могат да приказват за проблеми с ушите?
Загуба на слуха в едното ухо. Това е проблем, който не ни се случва всеки ден.

Като предписание аргументите, които го предизвикват, не съставляват сериозна заплаха за живота и подлежат на терапия. Но в някои случаи такава едностранна загуба на слуха се предизвиква от израстък, който се развива върху нерва на вътрешното ухо.
Звънене в ушите. Ако приказваме за в действителност рискови условия за здравето, тогава звъненето в ухото може да се дължи на високо кръвно налягане или холестерол, както и заради отичане и прееклампсия. В допълнение, звук в ушите може да се провокира от хормонални промени, инфекции на ушите, медикаменти.
Мокра ушна тиня.Учените от Япония са открили, че появяването на влажна и лепкава ушна тиня може да е сигнал за началото на развиването на такова рисково заболяване като рак на гърдата. Началото на болестта е обвързвано с разновидност на гена ABCC11, която също въздейства на качеството на сярата в ушите.

Ушите “изгарят ”. При възрастни дами този проблем може да бъде един от първите сигнали на организма за началото на менопаузата. В това положение приливите и отливите на горещи талази постоянно се отразяват върху горната част на лицето.
Отпуснатост на ушите. Този признак е рисков, в случай че по едно и също време чувствате уязвимост в ръцете и краката, изтръпване на лицето, затруднено говорене. По сходен метод може да се алармира и инсулт.
Бръчки на ушите. Бръчка, която пресича по диагонал ухото на ухото, може да бъде предходник на коронарна болест на сърцето. Появата на такива бръчки се дължи на дисторция на дребните съдове, заради което се нарушава кръвоснабдяването на сърцето.
Проследете деликатно дали имате такива признаци и потърсете в точния момент помощ, до момента в който не е станало прекомерно късно.
Инфо: Струма

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР