Случващото се в Украйна вече не е хибридна, а истинска

...
Случващото се в Украйна вече не е хибридна, а истинска
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Войната между Запада и Русия вече не е хибридна, а почти реална

Случващото се в Украйна към този момент не е хибридна, а същинска война сред Запада и Русия, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от съветски медии.

„ Когато приказваме за протичащото се в Украйна, приказваме за това, че това към този момент не е хибридна война, а същинска война, която Западът готви от дълго време против Русия, пробвайки се да унищожи всичко съветско: от език към просвета, което е в Украйна от епохи, и възбрана на хората да приказват на родния си език “, сподели Лавров по време на конференция след диалози с южноафриканския външен министър Наледи Пандор. Руският външен министър е на работно посещаване в ЮАР.

 

" В Украйна всичко това е в реда на нещата. И някогашният президент Порошенко, и сегашният Зеленски, който бяха определени под лозунгите за мир, незабавно след избирането си се превръщаха в президенти на войната, в президенти - русофоби ", означи Лавров.

 

Руският външен министър напомни, че в Украйна са признати закони, които не разрешават приемането на обучение на съветски език, медиите на съветски език, на процедура - и потреблението на съветския език в бита.
" Забранени са всевъзможни културни контакти, свързани с съветския език. А всичко това се поддържа от Запада. По същия метод, по който Западът поддържа постоянните маршове на неонацистите със свастики, със знаците на дивизиите, неразрешени от трибунала в Нюрдберг и приети за незаконни. Всичко това се поддържа от Запада ", напомни Лавров.

„ Можете да помолите всеки медиатор да обясни по какъв начин украинската страна вижда по-нататъшното развиване на събитията. Ние, както сподели президентът на Русия Владимир Путин, не отхвърляме договаряния. Но тези, които отхвърлят, би трябвало да схванат: колкото по-дълго отхвърлят договаряния, толкоз по-трудно ще бъде намирането на решение “, сподели Лавров.

Лавров напомни също, че украинският президент Володимир Зеленски преди този момент е забранил с декрет договарянията с Русия. Освен това ръководителят на съветското външно министерство обърна внимание на изказванията на западни политици, че времето за договаряния сред Москва и Киев към момента не е пристигнало.

По-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков съобщи, че договарянията сред Москва и Киев към този момент са невъзможни, защото за тях няма условия нито де факто, нито де юре.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР