Случващото се в Българската федерация по биатлон смущава всички хора,

...
Случващото се в Българската федерация по биатлон смущава всички хора,
Коментари Харесай

Васил Тончев: В биатлона отдавна сме разбрали, че кризата означава и възможност

Случващото се в Българската федерация по биатлон смущава всички хора, имащи нещо общо с този спорт. В момента управлението направи извънредно сполучлив ход с привличането на качествени експерти от чужбина. Би трябвало цялата общественост да се сплоти към построяването на организация за потреблението на този необикновен късмет. Това значи опазване на съществуващия тим, привличане на екип от млади експерти и състезатели, които да усвоят професионалния режим на работа и да продължат наклонността оттатък хоризонта на настоящето потомство в мъжкия народен тим. За това е належащо единодушие, а не разделяне.

Радикални промени, каквито разбирам, че се желаят от част от клубовете и част от УС, не се вършат в средата на Олимпийския цикъл. Избраното законно управление би трябвало да получи поддръжка, с цел да извърши сполучливо програмата си. Равносметката ще пристигна по натурален метод след представянето на ЗОИ в Пекин 2022. Аз считам, че капацитетът на Владимир Илиев и компания е по-голям е постигнатото до момента. Но нали тъкмо по тази причина се вършат измененията. Мисля, че Катя в тази ситуация е намерила вярното решение. Запознат съм с работата на Александър Касперович през годините и считам, че е необикновен късмет той да се ангажира с националния тим на България. Самият факт, че той е приел поканата, демонстрира, че вижда вероятност в нашите спортисти. Иначе не би рискувал репутацията си.

Според мен даже въпросът с Краси Анев не е неразгадаем. Не разбирам за какво непременно той би трябвало да е в групата. Вече 7 години работят сполучливо с Георги Фъртунов и резултатите са положителни. Важното е да имат принос и да покачват равнището на тима.

За да се излезе от тази обстановка е наложително персоналните упоритости и егото на всеки един да отидат на назад във времето. Напред би трябвало да се върви посредством обединяване към идеята " български биатлон ". Правили сме го преди, няма справедлива причина да не се получи и в този момент. Според мен, обстановката е удобна. Сегашният управителен екип не е привършен и има действителна опция да се реализиран високи резултати в границите на този Олимпийски цикъл.

В биатлона през годините бяхме разбрали, че рецесията значи и опция. Дано тази максима към момента е годна.

Васил Тончев, някогашен Председател на БФБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР