Случващото се по отношение на служителите в специализираните дирекции на

...
Случващото се по отношение на служителите в специализираните дирекции на
Коментари Харесай

Надзирателите упрекват МП за влошаване на условията им на труд без аргументи

Случващото се във връзка с чиновниците в профилираните дирекции на Министерството на правораздаването (МП) слага в заплаха обществения разговор за заслужен труд и обективни заплати , свободата на изложение, законността и върховенството на правото. Това за декларира в декларация, призната от Общото заседание на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ).

От синдиката акцентират, че в управническата процедура на Министерство на правосъдието се прокрадва наклонност да се постановат промени, влошаващи изискванията на труд, без причини по какъв метод те ще покачат успеваемостта в работата на чиновниците. Освен това министерството приемало нормативни актове, уреждащи публични връзки, в прорез с признати стандарти и процедури. От ССЗБ упорстват това да бъде прекъснато.

" В тази връзка, пожелаваме съгласувани старания за необятно действително присъединяване на обществото и заинтригуваните страни в процеса на реформиране на местата за отнемане от независимост, в това число и на синдикалните организации, най-много при вземането на решения, засягащи чиновниците на Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана ", се декларира също в декларацията. От ССЗБ упорстват за въвеждане на системи за бистрота и отчетност, които да обезпечат отчитане на активността и резултатите от промените и работата на профилираните дирекции като цяло.
 Министър Славов пита МФ за какво надзирателите взимат по-малко от служителите на реда
Министър Славов пита МФ за какво надзирателите взимат по-малко от служителите на реда

Има съществени разликите в характерните заплащания

От синдиката приканват Министерството на правораздаването да поставя повече грижи за най-важния си запас - личния състав.

" Предупреждаваме, че ниската просвета на противоположна връзка в институциите и толерирането на преданост към работодателя преминаващи в мислене " ние против тях " - където вътрешната рецензия се пояснява като изменничество и води до репресии над тези, които притеглят вниманието към проблемите, работят против демократичната бистрота и надзор ", се показва още в декларацията.

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България приветства персоналния ангажимент на правосъдния министър Атанас Славов за превъзмогване на неравенството в спомагателните заплащания на чиновниците в обособените министерства в бранша за сигурност и чакат Министерство на правосъдието да разгласи ясно какви ограничения счита да предприеме, с цел да се оправи с проблемите, за които от ССЗБ сигнализират през последните години.

" Обръщаме внимание, че задачата на Министерството на правораздаването като поръчител за законността и надлежно правата на жителите в Република България, включва и специфични упования за това по какъв начин органът работи като шеф ", означават от синдикалната организация на надзирателите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР