Случвало се е на всички диетуващи – така нареченото плато

...
Случвало се е на всички диетуващи – така нареченото плато
Коментари Харесай

6 трика помагат да се измъкнете от платото

Случвало се е на всички диетуващи – по този начин нареченото плато или застой в свалянето на килограмите.

Колкото и да се потите във фитнеса и да ядете марули, кантарът просто не помръдва и това си е. Ако обаче това се случва откакто сте отслабвали интензивно, то значи сте в по този начин нареченото плато, през което съвсем всички хора на диета минават.

За страдание достигането до такова състояние се оказва препъни камък за огромна част от отслабващите – мотивацията им изчезва, те се отчайват и се отхвърлят безусловно преди финала. Затова в случай че в този момент стартирате диета или пък към този момент сте във етапа на платото, само че още не сте се отказали, хвърлете едно око на няколко тактики, които ще ви оказват помощ да се справите с този проблем и да изкарате диетата си сполучливо.

Уверете се, че не се връщате към старите си привички

Много постоянно хората, които са постигнали забележителен триумф в свалянето на килограми, несъзнателно се връщат към старите си привички като ястие на неприятни храни, повече сладко и въглехидрати или даже по чаша вино на вечер. А тези спомагателни калории в менюто ви ще ви вкарат в застой. Вгледайте се деликатно дали в реалност не сте си хапнали шоколадов бонбон на работа или пък не сте пийнали апетитен коктейл с приятелки – въпреки и да мислите, че една чаша или един бонбон няма да ви навреди, откакто сте свалили толкоз килограми, истината е, че това ще докара до прекъсване на процеса на намаляване.

Разнообразете физическата интензивност

Неприятно е, само че е правилно – щом тялото ви свикне с избрани придвижвания, те към този момент не са предизвикателство за него и то не гори толкоз калории, колкото първоначално, когато мускулите не са ги познавали. За да поддържате хубавичко подготовка, прибавете интервални или силови тренировки след кардиото или пък редувайте ден с кардио с подобен с тренировки за еластичност. Възползвайте се от изобилието от подготвителни стратегии и заложете на разнообразието.

Премахнете още 250 калории от менюто си

Свалили ли сте един път килограми, тялото ви се нуждае от по-малко калории. Което значи, че с цел да продължите да отслабвате, би трябвало да премахнете още малко калории от менюто си или пък да горите повече по време на подготовка. Може да се възползвате от уеб страниците или безплатните приложения за смарт телефони, с цел да преизчислите новото количество калории, от което се нуждае тялото ви. След това се пробвайте да намалите приема с 250 калории.

Вечеряйте вкъщи и поръчвайте по-малко подготвена храна

Вечерята в ресторант, изключително в добра компания, е примамливо наслаждение. Но даже и в заведенията за хранене, които си пишат в менюто какъв брой калории съдържа обещано ядене, няма по какъв начин да следите какво количество приемате, тъй като порциите варират. Най-добрият вид е да заложите на домашно сготвената храна, където може да контролирате калориите.

Хидратация и отново хидратация

Пиенето на доста вода или неподсладен чай е като мантра за всички отслабващи. Жизнено нужна е за здравето и хубостта ни, само че не по-малко значима е и за стройната фигура. Един от най-често срещаните проблеми с преяждането е обвързван с това, че хората не разпознават жаждата на тялото – одобряват потребността от вода като апетит. Затова пийте допустимо повече вода – по този начин стомахът ви ще е цялостен, тялото хидратирано, метаболизмът ще работи на оптимални равнища.

Обмислете още веднъж упованията си

Понякога платото не е същински застой, а опит на организма да резервира мазнините, от които се нуждае, с цел да действа вярно. Помислете дали крайната ви цел е реалистична и дали в действителност не сте достигнали естествените за вас резултати, или пък желаете да отслабвате прекомерно бързо.


Диетичните храни, от които можем да надебелеем
4 навика, които оказват помощ в отслабването
Есенна диета с грозде

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР