Случвало ли ви се е да говорите или да ходите

...
Случвало ли ви се е да говорите или да ходите
Коментари Харесай

Десет странни неща, които хората правят насън

Случвало ли ви се е да говорите или да ходите насън? Мислите си, че това е необичайно? Тогава вижте идната ранглиста на 10-те най-странни неща, които хората вършат насън:

Парализа по време насън

Този феномен най-често се демонстрира тъкмо преди да се разсъните. Тогава човек има чувството, че е безсънен, само че към момента не може да движи нито една част от тялото си. Това се получава, тъй като една част от мозъка се разсънва по-рано от другите и основава подправената заблуда за парализа. Усещането е стряскащо, само че надалеч не е рисково.

Сънят и неговите неподозирани секрети (ВИДЕО)

Говорене насън

Говоренето насън е едно от най-често срещаните неща, които хората вършат, до момента в който спят. При него човек приказва или издава звуци в съня си. Понякога речта може да е ясна, а различен път нечленоразделна. Това наподобява необичайно, само че нормално не е проблем. Причинете могат да са разнообразни - болест, невъздържание с алкохол, нараснал стрес или дефицит на сън.

Паническа офанзива

Почти всеки е имал моменти, в които ненадейно усеща боязън или суматоха. В будно положение те са постоянно срещани феномени, само че някои хора ги претърпяват и до момента в който спят. Най-често това се случва при деца. Пристъпите не престават от 2 до 20 минути и от време на време са доста плашещи. Причиняват се от сънни разстройства, мигрена или контузии по главата. Най-добре е в подобен миг спящият да не се буди.
 т Thinkstock/Getty Images
Неконтролируемо придвижване на очите

Когато следим в профил някой с сходно държание, той наподобява много необичайно и плашещо. Това се получава, тъй като по време насън тялото е неподвижен, на с течение на съня очите се движат и стартират да премигват неконтролируемо. В тази фаза сънят е най-дълбок и сънищата наподобяват най-реални.

Усещане за рухване

На всеки се е случвало най-малко един път да почувства, че пада, до момента в който спи. Обикновено, когато сънуваме, тялото ни е сковано. Когато стартираме да сънуваме, преди тялото да се е отпуснало изцяло, някои по-живи сънища са подиуми като рухване от канара, небе или просто попречване, основават много реалистично чувство. Причините за това събитие са свързани с отмалялост и прекален стрес.

Ходене на сън

Сомнамбулизмът е едно от най-добре изучените сънни разстройства. За сомнамбули се одобряват хора, които стават от леглото по време на сън и стартират да вървят. По-късно те не си спомнят нищо. Самото разстройство е много рисково, тъй като хората могат да се наранят. Алкохолът, стресът и някои медикаменти са измежду главните причинители на това разстройство.

Ядене на сън

Понякога хората стават насън освен да се скитат напразно из дома си, а с главната цел да доближат до хладилника. Тези,които се хранят насън, избират най към този момент сладки храни с доста калории и от време на време го вършат до 4-5 пъти на нощ. Учените изясняват яденето насън със същите аргументи, както и ходенето.

Синдром на експлодиращата глава

Усещането е доста необичайно и неприятно. При него внезапно спящият се разсънва и има възприятието, че е чул доста мощен тон, видял е мощен проблясък и е усетил като че ли има детонация в главата си. Явлението е рядко и в реалност нищо сходно не се случва в човешката глава. Този синдром е подобен на чувството за рухване. При него тялото още не е навлязло в дълбоката фаза на съня и елементи от мозъка към момента действат. Това е повода за ужасното чувство.

Секс в дрямка

Малък % от хората, предразположени към сънни разстройства страдат от този феномен. Той се показва в започване на секс с колегата в заспало положение. Явлението не може да се приема за плашещо, само че пък може да стресне колегата ви. Главен провинен за това събитие е към момента интензивният мозък или пък сексуален сън.

Шофиране насън

Сомнамбулизмът е в действителност рисково сънно разстройство и в някои по-тежки случаи болните даже могат да карат в небудно положение. Някои сомнамбули съумяват да стигнат до колата и да я подкарат, от време на време на много дълги дистанции. През цялото време те въобще не се разсънват. Няма статистика за пътните произшествия, провокирани от водачи сомнамбули. Причината за това е стрес, безсилие, алкохоли и мощни медикаменти.

Вижте още по тематиката за съня:

Да спим голи е освен секси, само че и здравословно

Какво става, когато спим на ново място?

Ето по какъв начин се отразява недоспиването на дамите

За здравословния сън е значимо не какъв брой спите, а по кое време лягате

Как вярно да наваксваме със съня?

Кои фактори са пагубни за здравия сън?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР