Случвало ли ви се е да гледате филм или сериал

...
Случвало ли ви се е да гледате филм или сериал
Коментари Харесай

Все още никой не е постигнал 100% на този тест за разпознаване на лица

Случвало ли ви се е да гледате филм или сериал и да разпознаете някой от актьорите в него? Проверявате името му в IMDB и осъзнавате, че е бил статист в някакъв супер остарял филм, който сте си пускали преди 100 години. Ако отговорът е „ да “, то най-вероятно сте измежду тези хора със супер качества да разпознават лица.

Супер разпознавачите имат неповторимото умеене да разпознават лицата, които са виждали в миналото. Срещите, които изникват в съзнанието им, са незабележителни и моментни, което прави способността им още по-впечатляваща. За момент те могат да си спомнят къде и при какви условия – да вземем за пример в метрото на път за работа в сряда - са видели този човек преди повече от 10 години. Смята се, че едвам 2 % от международното население имат това умеене и в този момент ново проучване, оповестено в PLOS One, удостоверява това. Според него изцяло безплатният тест UNSW Face Test, който съществува от 2017-а насам, е най-хубавият метод да отсеем супер разпознавачите.

Самият тест е извънредно провокационен. До ден сегашен никой не го е извършил със 100-процентова точност, а за последните три години близо 31 хиляди души са решили да пробват уменията си.

Смята се, че човек е супер разпознавач, в случай че изкара резултат над 70 %. До момента обаче множеството от нас поучават сред 50 и 60 %, а най-високото достижение е 97, което значи, че най-хубавият супер разпознавач на лица продължава да е някъде там.

Е, за какво не се пробвате и вие? Можете на намерите теста.

Споделете с нас вашия резултат!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР