Случва се остротата на зрението на човек да намалява и

...
Случва се остротата на зрението на човек да намалява и
Коментари Харесай

Ежедневни грешки, които съсипват очите ви

Случва се остротата на зрението на човек да понижава и той да не може да разбере повода. Вероятно това се дължи на неочевидни, само че чести неточности, споделят офталмолозите.

1.       Навикът да търкате очите си
Как да се оправиш с подпухналите очи
Кожата към очите е доста тънка - единствено половин милиметър, мека, сензитивна, съвсем няма лоен пласт, тъй че непрекъснато й липсва влага....

Когато очите ви са изтощени, постоянно се изкушавате да ги разтъркате, смятайки че по този начин ще се ободрите. Това обаче може да докара до зараза в окото и увреждане на роговицата. За облекчение на умората се предлага постоянно да мигате или да гледате в далечината. Окото бързо ще се навлажни, а дискомфортът ще изчезне, поучават специалистите.

2.       Използване на слънчеви очила единствено през лятото

Отбелязва се, че слънцезащитните лещи защищават ретината от яркото слънце и UV радиацията, които въздействат отрицателно на зрението. Поради тази причина е належащо да ги носите освен през лятото, само че и във всички ясни дни, даже през зимата.

3.       Плуване и спане с контактни лещи

Лещата основава удобна среда за развиването на бактерии. Освен това, има огромен брой от тях в морските и речни води. Още повече, към бактериите във водата в басейна се прибавят хлор и химически примеси. Веднъж попаднали на повърхността на лещата, те могат да се размножат бързо и да провокират заразен развой.
Дори не допускате, че тези привички унищожават зрението ви
Обикновено упрекваме продължителния престой пред компютъра за утежняването на зрението ни. Но става известно, че това е не е единствената прочие..

4.       Четене в легнало състояние

Еволюционно очите са се приспособили да наблюдават плячката и да заобикалят заплаха, вместо да търпят нескончаем стрес на близки (40-70 см) дистанции, споделят специалистите. Според тях, дребен мускул е виновен за способността на зрителната система да се концентрира върху разнообразни обекти, той се намира вътре в очната ябълка. Този мускул, означават лекарите, бързо се уморява при работа наоколо, както и на непрекъснато изменящо се разстояние (което се случва при несигурно легнало положение) и при слаба светлина. В този случай окото, пробвайки се да следи едва осветлен предмет, бързо се уморява, предизвестяват офталмолозите.

5.       Пренебрегване на профилактиката при офталмолог

Дори и да няма недоволства, зрението и прегледите на очите би трябвало да се ревизират най-малко един път годишно. Превантивният обзор ще ви разреши да забележите в точния момент проблем, който може да е причина за зрително увреждане.

Някои ежедневни привички могат да доведат до зрително увреждане. Не е нужно да чаката да загубите зрението си на половина и тогава да търсите здравна помощ.
Кога очите ни могат да трансформират цвета си и какво значи това?
Трудно е да се повярва, само че преди 10 хиляди години всички хора са били с един и същи цвят на очите - кафяв. По-късно генът, виновен...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР