Случката станала в село Антон. 28-годишен пастир е открит мъртъв

...
Случката станала в село Антон. 28-годишен пастир е открит мъртъв
Коментари Харесай

Убийството в Антон - огледало на провинциалното беззаконие

Случката станала в село Антон. 28-годишен овчар е открит мъртъв на улицата. Захвърлен, пребит като куче. " Свършил курса ", както оповестил пред жена му " учтивият " служител на реда. Младият мъж оставя сираче на 11 месеца.

Причината за гибелта - тежки вътрешни кръвоизливи в резултат на побой. Негов сътрудник, също бил пребит, само че евентуално съумял да избяга, се укрива с дни, с цел да избегне същата орис. Хора от селото му носили скрито храна, до момента в който се убедили, че евентуалните убийци са арестувани.

Заподозрените - братя Дончо и Красимир Петрови, били най-големите арендатори на земя в региона. Безпардонни, властни, безнаказани, нагли. Пастирът работерл за тях и изискал по телефона 50 лв. от работодателя си, сподели вдовицата му, по-късно излязъл.

След убийството хората в Антон настръхнаха и най-сетне се престрашават да приказват обществено пред малките екрани. Братята от дълго време безчинствали в региона. Заплашвали по-дребните земеделци, размахвали ножове пред родители с дребни деца, изблъсквали коли от пътя, всявали боязън. И не е като хората да са си мълчали - мнозина подавали сигнали и в полицията, и в прокуратурата, само че всичко на финала се оказвало смачкано. Братята поддържали другарски връзки с някогашни полицейски началници, с значими хора от правораздавателните органи, чувствали се недосегаеми.
Реклама
По-малкият обвинен Красимир имал най-малко четири престъпни регистрации. За кражба на кола, за държане на опиати, за увреждане на непознато имущество, както и две тъжби за надменно държание против служители на реда. Последният сигнал бил от предходната година поради подозрения, че е купувал гласове. Всички тъжби обаче потъват в районната прокуратура в Пирдоп и май единствено по една от тях има формирано от досъдебно произвеждане. Преписката за пазаруване на гласове е прекъсната заради липса на доказателства - от прокуратурата, несъмнено.

Приходите на компанията на Дончо Петров " МД Тренд " ЕООД за предходната година е 142 000 лева Другата му компания не е подавал финансов доклад, както изисква законът, от 2009 година. Това са явните приходи, скритите не е ясно какви са.

След гибелта на младия мъж страната изпрати в с. Антон националната полиция, Национална агенция за приходите и Агенция по храните, а прокуратурата изиска задържане под стража на двама обвинени братя. И какво от това?

Сега умножете описаното нагоре по 10, по 100, или по 1000 и евентуално ще си дадете сметка, че в съвсем всяка точка на страната, малко по-отдалечена от столицата, има едни дерибеи, които ядат и пият с полицейски началници, кметове, прокурори или локални партийни водачи и купуват гласове за тях, до момента в който смъркат " бело " и се усещат безнаказани.
Реклама
И до момента в който тези хора не убият някого като куче и не го захвърлят на улицата пред портата на фамилията му, страната не се сеща за съществуването им, тъй като нормално е дружно с тях на софрата. Защото това, което се случи в средногорското село, е еманация на беззаконието и прогнилото правосъдие в България като цяло.

Случката станала в село Антон. А вие още ли смятате, че промяната в правосъдната система е значима единствено за 200-те индивида, които стачкуват на жълтите павета в София и желаят оставката на основния прокурор?
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Йово Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР