Случилото се през последния един час само показва необходимостта от

...
Случилото се през последния един час само показва необходимостта от
Коментари Харесай

Мария Габриел: Случилото се през последния час само показва необходимостта от цялостна правосъдна реформа

Случилото се през последния един час единствено демонстрира нуждата от цялостна правосъдна промяна. Това сподели при започване на срещата с управлението на Движение за права и свободи Мария Габриел.

" Първа публична среща на този стадий, в която да се търси формулата за излаз от политическата рецесия, а крайният резултат би било редно да бъде постоянен кабинет. Ние поехме ангажимент пред гласоподавателите освен на изборите за 49-то Народно събрание, само че и на изборите за 48-мо Народно събрание бяхме дали обещание на гласоподавателите, че ние ще създадем вероятното, което зависи от нас, с цел да има излаз от политическата рецесия. В 48-ия парламент ГЕРБ беше още веднъж първа мощ, само че не съумя да сформира кабинет. Този път отговорността на ГЕРБ е по-голяма. Радостното за нас е, че на последните срещи с специалистите стана ясно, че нашите цели се припокриват ", съобщи Мустафа Карадайъ.

„ За да решаваме проблемите на хората, ни трябват вложения. От 2007-а насам главните вложения идват от европейските средства. В момента България извънредно закъснява с оперативните стратегии, ПВУ и стратегическия проект за земеделието. Грубо казано, от към 60 милиарда лева, заделени в Брюксел за България от 2020, една стотинка не е усвоена целеустремено. Затова съгласно нас, като се изключи че другите министри би трябвало да са специалисти в другите сфери, би трябвало да познават Брюксел добре, а не занапред да се учат кой къде се намира ", добави Карадайъ.

„ Доколкото за експертността бих могъл да кажа, че ние от Движение за права и свободи имаме самочувствието да имаме специалисти от съвсем всички сфери на обществено-политическия живот. И то нелоши специалисти. Така че, в случай че стигнем до обстановката да търсим специалисти за държавно управление, ще вземем своето отговорно държание, с разсъдък да решаваме и този проблем ", разяснява Мустафа Карадайъ.

Днес в 15.00 часа президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ след изборите ГЕРБ-СДС.

Номинираната за министър председател Мария Габриел ще има една седмица да показа състав и конструкция на бъдещо държавно управление. След това кабинетът би трябвало да бъде гласуван от Народното събрание.

Вчера стана ясно, че Габриел ще предложи експертно държавно управление с небосвод 1 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР