Случаят, станал известен като Аферата Бенала, се разрасна до призиви

...
Случаят, станал известен като Аферата Бенала, се разрасна до призиви
Коментари Харесай

Скандалът с охранител на Макрон стигна до призиви за сваляне на правителството

Случаят, станал прочут като " Аферата Бенала ", се разрасна до апели за избор на съмнение против държавното управление, назначено от френския президент Еманюел Макрон и удар оп известността на президента.

" Правителството се провали и би трябвало да бъде държано отговорно пред Народното събрание ", споделя Кристиан Жакоб от консервативната Републикански партия. Но " Ройтерс " напомня, че е малко евентуално кабинетът на Едуар Филип да бъде свалено, тъй като към момента се употребява със доста болшинство в Народното събрание.

Скандалът с почитан чиновник от защитата, сниман да бие граждански на първомайските митинги, повдигна въпроси за персоналната политическа отговорност на президента измежду обвинявания, че в администрацията се е знаело за случая, само че той стана прочут едвам след разкрития на в. " Монд " седмици по-късно.

Критиците натъртват и на " неотзивчивостта на президента ", тъй като до момента Макрон отхвърля формален коментар. Въпреки това представителят на Елисейския замък удостоверява, че са имали информация за случая още през май. Мълчанието на Макрон единствено усилва вълната от въпроси без отговор и е измежду аргументите за спада на известността му до 32% съгласно изследване на " Ипсос " (IPSOS).Това е намалени ес 4 пункта по отношение на юни и най-ниският резултат от септември 2017 година насам.

За разлика от доста други европейски президенти френският има релативно огромни пълномощия и отговорности изключително в областта на държавната сигурност. Това се счита за най-голямата политическа рецесия на Макрон от идването му на власт преди 15 месеца. От предходната седмица аферата е преобладаваща тематика във френските издания и съществено вреди на имиджа му.

Още преди абсурдът Макрон постоянно бе подложен на критика за " монархичен жанр на ръководство ", въздържането му от мнения и също по този начин е именуван " президентът на богатите ". Като опит да промени точно този си облик и да завоюва утвърждението на " елементарните хора " бе изтълкувано неотдавнашното му посещаване и тирада в село Сарлиак сюр Ил в стопански слаб район в страната.

Според " Ню Йорк Таймс " във френското село президентът е общувал добре с локалните, усмихвал се и се здрависвал с хората. Но публицистите, пристигнали да отразяват визитата, задавали голям брой въпроси за " Аферата Бенала ". Той им отговарял с " Не съм пристигнал тук да видя вас ", " Само вие сте заинтригувани от това " или пренебрегнал провокативните въпроси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР