Случаят със задържания у нас британски гражданин, издирван от Интерпол,

...
Случаят със задържания у нас британски гражданин, издирван от Интерпол,
Коментари Харесай

НС ще изслуша вътрешния министър и шефа на ДАНС за издирвания за тероризъм, задържан у нас

Случаят със арестувания у нас английски жител, търсен от Интерпол, закупи политически нюанс. Народното заседание ще изслуша вътрешния министър и шефа на ДАНС по тематиката. Това стана по искане на ГЕРБ. Намесена в проблема беше и депутатката от „ Демократична България ” Албена Симеонова. Твърди се, че тя е комуникирала с Дейвид Бодилл. В коридорите тя съобщи, че не се усеща отговорна и с интерес ще чуе какво ще кажат службите. 
Прочетете още
Бодилл, търсен за тероризъм във Англия, беше хванат в плевенското село Любеново. Той дошъл у нас в средата на ноември и се настанил в закупен преди време от дядо му парцел.

„ В страната беше арестуван търсен терорист. Човек, в чийто дом са открити освен взривни субстанции, само че и тежко оръжие. Човек, търсен от Интерпол за тероризъм. В досег с него, в продължение на повече от месец, необезопасен достъп е имал депутат. Разбирате от какво е подбудена нашата паника – за здравето и живота на нашата колежка, която дотам е била заблудена от неговия външен тип, че даже в медиите го назовава " безусловно естествен човек ”, каза Георг Георгиев от ГЕРБ.

„ Когато народен представител оказва помощ на един терорист или упрекван за тероризъм да се устрои, това се назовава вербовка на сътрудник за въздействие ”, разяснява Маноил Манев от ГЕРБ-СДС.

„ Ние ще подкрепим предлагането да бъдат изслушани вътрешния министър и ръководителя на ДАНС по този проблем, с цел да се изяснят нещата, тъй като се вършат тълкования да бъде унижаван един честен човек като Симеонова ”, счита Атанас Атанасов от „ Демократична България ”.

„ Загубихме два часа в политическо говорене, политически внушения, връщане към службите отпреди години, угриженост за живота и здравето на наши сътрудници и на жителите. Два часа празни приказки, а сме тук с цел да свършим избрана работа. Законите, импортирани от Българска социалистическа партия за трафик на миграти, стоят втори месец непокътнати ", съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова.

Следобед съдът в Плевен ще гледа мярката на арестувания.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР