Случаят с убийството на гръцкия 29-годишния фен на АЕК Михалис

...
Случаят с убийството на гръцкия 29-годишния фен на АЕК Михалис
Коментари Харесай

Петима са вече задържаните за убийството на фена на АЕК

Случаят с убийството на гръцкия 29-годишния почитател на АЕК Михалис Кацулисв Атина в понеделник, 7 август, стигна до развръзка: арестувани към този момент са петима съществени обвинени, измежду които и доста прочут скандалджия, гръцки почитател на ПАО, заяви " Етнос ".

Доказателствата по делото обаче удостоверяват изобличителни неточности от страна на полицията. Видео, оповестено от националната телевизия ERT, демонстрира почитатели на Динамо Загреб с палки, ножове и други палки, които се движат необезпокоявани по улиците, а полицията ги следи от разстояние.

Вижда се и по какъв начин почитателите на АЕК бягат, до момента в който по тях се хвърлят факли и други предмети. Хърватските хулигани ги преследват настойчиво. Вижда се по какъв начин 8 минути по-рано те идват на мястото на случая, трошат всичко, което им попадне, и бият хората. От петимата мъже, които се водят обвинени досега, един е хърватин, един албанец и трима гърци.

При задържането у двамата чужденци са открити сгъваеми ножове, по които е имало кръв, и те незабавно са били отделени от останалите задържани като обвинени за убийството. Двама от гърците са проведени почитатели на гръцки тим и са с тежки престъпни досиета.

Единият е на 27 години и е добре прочут на полицията, защото е задържан 4 пъти: първо през 2018 година дружно с още 10-15 души за нахлуване с лост в магазин в Петралона, по-късно два пъти през 2019 година, когато ограби човек с нож, до момента в който минаваше през Илион, а по-късно е задържан с нож в Петруполи през 2021 година Срещу него има заведено дело за палеж, детонация, рискова телесна щета, увреждане на непознато имущество и обир. Той е задържан и арестуван, само че по-късо е пуснат условно. През 2022 година името му още веднъж се появява в кореспонденция за незаконна организация, ръководена от жена, провела нападения, обири и набези. Мъжът е освободен в очакване на делото, което беше отсрочено преди няколко месеца.

Този обвинен е разпознат като главен изтъкнат почитател на гръцкия тим ПАО. Хулигани от ПАО се срещнаха с размирниците от Динамо Загреб и слязоха в квартал " Неа Филаделфия ", където се разигра убийственото шествие. Вторият главен обвинен също е грък, на 27 години, задържан през февруари 2022 година за присъединяване в произшествия със спортно принуждение.

Издирва се третият главен обвинен грък. Той обаче е разпознат от негови изявления в обществените мрежи, в които декларира наличието и присъединяване си в багра. Преди полицията да стигне до идентифицирането на обвинените, повече от 100 последователи на хърватския отбор бяха арестувани. Всички те към този момент са освободени, само че чака се да пледират пред прокуратурата за общо 10 присъди.

Изказвания на присъстващи по време на събитията акцентират безапелационното погрешно справяне със обстановката. Специален охранител на полицията даде изключително красноречиви показания за събитията и секундите, довели до кървавия случай.

Офицерът разкри, че на силите на мястото на събитията е подредено категорично да не се намесват, до момента в който не дойдат подкрепления - неточност, която се оказва съдбовна. „ Ние влязохме зад лицата и ги проследихме на разстояние 50 метра. След това хората се реалокираха на улица „ Лефкис “, а ние, следвайки разпореждането на отдела за сигурност, останахме на мястото, изпращайки фотография и чакайки подкрепление, “, сподели анонимният чиновник.

В преразказа си на събитията той изяснява, че хулиганите се нахвърлили върху почитателите край стадиона, а на полицията било разрешено да се намеси едвам след идването на още 30 спецохрани, в 23:15 часа. Очевидец споделя за кървавата нощ в квартал " Неа Филаделфия ".

" Не мога да допускам, че оцелях. Дойдоха тук да убиват, а аз съм жив единствено по знамение ", стартира изповедта си гъркът.

Той разкри, че е бил атакуван от хулигани на метри от мястото, където Михалис е получил смъртоносната рана. " Отидох да взема два билета за мача. Започнаха да тичат към нас. Бяха с маски на лицата. Удариха ме толкоз мощно, че припаднах. Носеха лостове и палки ", споделя фенът на АЕК, който има има пострадвания по краката и 10 шева на главата.

" Щом си спомня онази нощ, незабавно ме побиват тръпки. Това принуждение би трябвало да спре. Гърция като люлка на цивилизацията не заслужава такива подиуми. Как им позволиха да дойдат тук? ", пита обезверен почитател.

Свидетелят на ужаса познавал и убития Михалис. " Той беше страховит човек. Искам да изкажа най-дълбоките си съболезнования на фамилията му. Ще го помня, до момента в който съм жив. "

Днес е погребението на Михалис.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР