Случаят с убийството на 44-годишния Пейо Пеев, за който обвинени

...
Случаят с убийството на 44-годишния Пейо Пеев, за който обвинени
Коментари Харесай

Психология на едно убийство: Профилът на майката и дъщерята, обвинени за убийството на Пейо Пеев

Случаят с убийството на 44-годишния Пейо Пеев, за който упрекнати са брачната половинка и тъщата му, се заплита с всеки минал ден. Очевидно комплицираните връзки в фамилията не са маловажна част от спора, приключил с съдбовен край. Криминалният психолог и психотерапевт Светлана Димитрова направи пред NOVA разбор на профила на двете дами. По думите й Габриела Славова-Пеева е жертва на майка си Красимира Трифонова и оттова идва целият проблем.

„ Говорим за личностно разстройство. Профилът на майката е психопатичен, с дефектите на характера, с тази социопатия, която се развива с години в хода на нейното образуване като персона. Имаме обезличаване на персоната на бащата доста преди да се случи убийството. Може да приказваме за разнообразни аднормни потребности на личността на майката. Такива хора не изпитват страдание. В тези случаи имаме нарушена функционалност на един център в хипоталамуса в мозъка, обвързван с емпатията ”, разясни тя.

Димитрова изясни кои са белезите на сходно разстройство.

„ Това е човек, който ще се опита да ви обезправи. Той няма да ви одобри като еднакъв, ще ви притегли, ще бъде атрактивен, деликатен за това по какъв начин ще реагирате и в последна сметка - манипулативен ”, сподели още психологът.

Обвинението против двете дами е за това, че съзнателно е погубен 44-годишният Пейо Пеев, който е седял на шофьорското място в автомобила. Причината за гибелта му е удушаване, показват проверяващите. Автомобилът с натрупа на убития бе открит леко опожарен в гориста околност, в региона на Витоша, по пътя за хижа „ Алеко “. Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд.

Съдът остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а щерка ѝ Габриела Пеева бе освободена под домакински арест с претекста, че би трябвало да се грижи за дребното си бебе. Самата тя, обаче, разгласи пред публицисти, че не знае къде се намират децата й, разговаряйки с медиите през затворената врата на дома си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР