Случаят с оцените на починало дете отива в прокуратурата. Това

...
Случаят с оцените на починало дете отива в прокуратурата. Това
Коментари Харесай

Случаят с оцените на починало дете отива в прокуратурата

Случаят с оцените на умряло дете отива в прокуратурата. Това излиза наяве от известие на МОН. От ведомството показват, че ще сезират държавното обвиняване. Освен това министерството ще даде всички документи и установени нарушавания в пловдивското Средно учебно заведение “Найден Геров ”.

Проверката стартира по предписание на министър Галин Цоков.

Цялостната инспекция на ведомството откри съществени нарушавания и данни за сформиране на документи с погрешно наличие.

До момента е открито, че 11 учители са вкарвали непозволено оценки в електронния дневник на ученичка. Момичето почина при драматичен случай. Освен това 14 педагогичен експерти не са вписвали отсъствия, макар неналичието на момичето още от началото на образователната година.

Имало и още нарушавания

В хода на инспекцията бяха установени и други несъответствия. Отсъствията на възпитаници не са въвеждани регулярно от учителите по обособените образователни предмети. Това ставало на избрани дати от класния началник. Оказало се, че има дни, в които те са отсъствали, само че са получавали настоящи оценки по избрани предмети.

Установена е също липса на документи за извиняване на отсъствия или са открити такива, за които има подозрения дали са достоверни.

Наказанията по случая

В резултат на откритите нарушавания МОН разпорежда на началника на Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Пловдив да издаде заповед. Тя е със наложителни наставления на шефа на Средното учебно заведение “Найден Геров ”. Те включват премахване на пропуските и нарушаванията, търсене на дисципрлинарна отговорност от съответните педагогичен експерти. Освен това ще има систематичен надзор, обвързван с отразяването на отсъствията и вписването на оценки в наложителната учебна документи.

От МОН напомнят още, че преди да завърши цялостната инспекция, със заповед на началника на РУО-Пловдив беше освободен шефът на учебното заведение.

Още при образуването на инспекцията министърът на образованието проф. Галин Цоков изрично съобщи, че няма да допусне сходно жестоко и аморално тъпчене на разпоредбите в българската просветителна система.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР