Случаят с натровените деца от Кардам развълнува обществеността. 9-годишният Стефан

...
Случаят с натровените деца от Кардам развълнува обществеността. 9-годишният Стефан
Коментари Харесай

Майката на натровените деца от Кардам е избягала

Случаят с натровените деца от Кардам развълнува обществеността. 9-годишният Стефан умря в болница, а две от сестрите му бяха признати в доста тежко положение след отравяне.
Опасно жилище: Кога фамилията на Стефан от Кардам ще се върне в дома си? В къщата беше открита отрова за гризачи, от която е умряло момчето
В хода на следствието се откри, че повода за нещастието е препарат за гризачи, подложен в стената на стаята, в която е спяло фамилията на умрялото момче.

След случая в помощ на фамилията се провежда благотворителна акция. Дарители обаче алармираха в обществените мрежи, че майката децата е избягала със средствата.

Последно майката е била забелязана във вторник по-късно в действителност е изчезнала, описа бабата на отровените деца Стоянка Иванова. Росица в началото е желала да отиде в Генерал Тошево дружно със Стоянка, по-късно е получила телефонно позвъняване и тръгнала за Варна. В черноморския град, съгласно нейните пояснения трябвало да се срещне с лекаря, лекувал нейните деца, с цел да вземе значим документ.

Снимка: btvnovinite.bg

По-късно се обадила от Варна и споделила, че ще се прибере, само че не го е направила. Оттогава те не могат да се свържат с нея, а телефонът ѝ е изключен. Преди да замине, Росица е взела 40 лв. от бабата на децата, само че съгласно Стоянка не е имала други пари.

Инициаторът на благотворителната акция за натровените деца Виолина Димитрова е безапелационна, че Росица няма достъп до сметката с даренията за нейните деца.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Няма какво да спре дарителите”, съобщи различен от благотворителите на потърпевшото семейство – Асен Ганев от рокерски клуб „ Хан Аспарух”, който сподели, че няма по какъв начин да се похарчат от дарените средства без документ.

Училищните униформи и храната до края на годината на децата е платена, съобщи Ганев.
Трагедията в Кардам: Свободно ли се продават неразрешени токсини По думите на Явор Гечев сходни отровни субстанции се продават „ под масата ”
На дарителската сметка са били събрани 1500 лв., от които са изхарчени 580. Предстои да се отворят дарителските кутии, в които също са събрани пари за децата. Това евентуално ще стане на 29 декември в общината. С тях ще се ремонтира къщата на бабата и дядото, в която бе открита отрова за гризачи, която е предизвикала гибелта на 9-годишния Стефан.

Детските обаче ще не престават да се превеждат на сметката на избягалата майка, до момента в който тя има наставнически права над децата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР