Случаят с експулсираните трима руски духовници - архимандрит Васиан (Змеев)

...
Случаят с експулсираните трима руски духовници - архимандрит Васиан (Змеев)
Коментари Харесай

Захариева не е изненадана за изгонените руски свещеници

Случаят с експулсираните трима съветски духовници - архимандрит Васиан (Змеев) и двама други свещеници не е неочакван , като Русия употребява църквата за геополитически цели . Това разяснява в коридорите на Партийния дом някогашният външен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Екатерина Захариева.

За изгонването на свещенослужителите от България разгласи , а по-късно . Важно е да се означи, че експулсираният архимандрит Васиан, който е представител на Московската патриаршия у нас, бе изпъден преди седмица и от Република Северна Македония, за връзките с която също отговаряше.

" Разполагам с информацията, с която и вие. Руското посолство първо разгласи за случая, доколкото разбирам, това е разработка на ДАНС. За никого не е загадка, че Руската православна черква се употребява за геополитическите цели на Русия - за хибридни дейности, за разширение на въздействието. Това е част от дълготрайната тактика на Путин и неговия режим, тъй че не съм сюрпризирана ", разяснява Захариева.

Тя не бе осведомена с обстоятелството, че изгоненият върховен духовник е бил разгласен за личност нон грата и от Скопие. " Очевидно е разработка на партньорски служби. РСМ е партньорска страна. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР