Случай на опасното вирусно заболяване хеморагична треска с бъбречен синдром

...
Случай на опасното вирусно заболяване хеморагична треска с бъбречен синдром
Коментари Харесай

Регистрираха случай на опасно вирусно заболяване във Великотърновско

Случай на рисковото вирусно заболяване хеморагична тресчица с бъбречен синдром е засечен във Великотърновско. Пациентът е 59-годишен мъж от Елена.

За случая е уведомила директорката на Регионалната здравна ревизия доктор Евгения Недева на среща с регионалния шеф на Велико Търново Георги Гугучков, съобщи БНР. Хеморагичната тресчица с бъбречен синдром е остро инфекциозно заболяване, породено от вируси, което се придвижват от гризачите. От здравната ревизия не оповестяват за здравословното положение на пациента, нито в коя болница се лекува.

През последния месец в региона са регистрирани още два случая на Лаймска болест в общините Павликени и Велико Търново, както и случай на кучешка тения при 50-годишна жена от Свищовско.

Здравните управляващи оповестяват и за 2-годишно дете със салмонелоза от Павликенско, което не посещава детско заведение.

Д-р Недева е декларирала пред регионалния шеф на Велико Търново, че РЗИ следва да направи инспекции на 10-е общини в региона за успеваемостта на обработката против кърлежи на публичните пространства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР