Случаите, при които собствениците на бензиностанции укриват от Национална агенция

...
Случаите, при които собствениците на бензиностанции укриват от Национална агенция
Коментари Харесай

Къде най-често могат да ви измамят с гориво?

Случаите, при които притежателите на бензиностанции укриват от Национална организация за приходите (НАП) количества продадени горива, понижават по отношение на данните преди четири-пет години, което се дължи на обвързването на фискалните апарати с Национална агенция за приходите и на по-честите инспекции.

Това описа за Българска телеграфна агенция Искрен Трифонов, началник на отдел " Игрални уреди и фискални устройства " към Българския институт по метрология. По думите му обаче даже и минималните открити случаи са смущаващи, тъй като засечените нерегламентирани количества горива са огромни. Проблемни остават най-вече по-малките бензиностанции. 

Миналата година специалистите на Българския институт по метрология са ревизирали фискални устройства на 10 бензиностанции по сигнали на НАП за подозрения за операция на устройствата, заяви Искрен Трифонов. 

Най-често нарушаване, намерено при инспекциите, е разлика сред регистрираното от фискалната система като доставки на горива и резултатите в сървъра на приходната организация.

Наскоро имахме случай в пловдивския район , където имаше разминаване от 3-4 хиляди литра по отношение на това, което е постъпило като информация в сървъра на Национална агенция за приходите и откритото на място при инспекцията, описа Трифонов.

Сред другите нарушавания са манипулирани фискални устройства, като се поставят софтуерни фалшификати на бензиновите колонки на нивомери, посредством които притежателят може да насочи горива за " черния " пазар, без това да се регистрира в Национална агенция за приходите.

В началото на годината, по сигнал на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", специалисти на Института са създали инспекция в бензиностанция в село Граф Игнатиево, при която е било открито укриване на към 1500-2000 литра горива.

От предходната година в Института не е постъпвал сигнал от Национална агенция за приходите с искане за инспекция на фискалните устройства в огромните търговски вериги, сподели Трифонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР