Случаите на домашно насилие, причина за което е ревностова параноя,

...
Случаите на домашно насилие, причина за което е ревностова параноя,
Коментари Харесай

Д-р Веселин Герев, психиатър: Жертвите на домашно насилие да се обръщат директно към прокуратурата

Случаите на домашно принуждение, причина за което е ревностова параноя, се усилват през последните пет години. Това мнение изрази психиатърът доктор Веселин Герев по Нова ТВ.

„ Това е бичът на актуалното семейство. Една от главните аргументи е, че напрежението в българското семейство – стана прекомерно огромно. От друга страна – използването и злоупотребата с алкохол в множеството фамилии е всекидневие. А точно алкохолът повишава желанието за домашно принуждение ”, акцентира той.

В доста случаи пиещият, най-често мъжете, развива ревностова параноя.

" Алкохолът е единственото психоактивно вещество, което внезапно усилва либидото при мъжете, т.е. желанието за секс и фрапантно намалява потентността. Това води до такива промени в мъжката душeвност, че се изпада в положение на полуда. колкото повече алкохол се пие, толкоз повече ревностовата параноя се ускорява ", разяснява специалистът.

Той посъветва жертвите на домашно принуждение да се обръщат непосредствено към прокуратурата. " Това икономисва месеци наред прекачване на отговорност от институция в институция. Подава се една писмена тъжба, прокурорът доста бързо задейства полицията и се прави инспекция на място ", изясни той.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР