Случаите на COVID-19 в България вече са 783. През последните

...
Случаите на COVID-19 в България вече са 783. През последните
Коментари Харесай

48 са новите случаи за 24 часа. Това е рекорд, обяви ген. Мутафчийски

Случаите на COVID-19 в България към този момент са 783. През последните 24 часа са потвърдени още 48 случая. Това е самобитен връх. Вървим нагоре, епидемията бележи растеж. Това сподели военачалник Венцислав Мутафчийски по време на брифинг на Кризисния щаб.

София се оформя като най-сериозното огнище. 32 са случаите в столицата.

Няма нови инфектирани деца. 9 са новите случаи на инфектирани лекари.

218 пациенти са в болница. 31 са в интензивните отделения. 70-годишен мъж с артериална хипертония е умрял. Излекуваните са 122 души.

Увеличаването на случаите у нас е директно обвързвано с това, че предходната седмица не се съблюдаваха ограниченията и имаше доста хора по улиците, изясни той.

Масовото тестване ще се прави по райони и на инцидентен принцип, сподели ген. Мутафчийски.

Идеята за имунизацията на децата остава, оповестиха от Щаба. Отпадането на изключителните ограничения ще стане, когато се овладее обстановката и има задоволително реанимационни кревати.

Удължаването на изключителното състояние е политико-медицински въпрос. Много е рано да кажем какво ще бъде към 13 май, сподели ген. Мутафчийски.

На територията на двата квартала в София - „ Факултета “ и „ Филиповци “, където ограниченията са затегнати, има общо 20 позитивни с ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР