Словения подкрепя кандидатурата на Турция за членство в ЕС, тъй

...
Словения подкрепя кандидатурата на Турция за членство в ЕС, тъй
Коментари Харесай

Словения подкрепя кандидатурата на Турция за членство в ЕС

Словения поддържа кандидатурата на Турция за участие в Европейски Съюз, защото тя е естественият стратегически сътрудник на Европейски Съюз, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи на Словения Миро Церар в изявление за Анадолската организация.
Според него, застоят в процеса на присъединение на Турция не би трябвало да се възприема като намаляване на връзките.
Словения е " срещу затварянето на вратата към Европейски Съюз ", безапелационен е Церар, който през днешния ден ще направи публично посещаване в Турция, съобщи БГНЕС.
Европейски Съюз и Турция са естествени стратегически сътрудници и по този метод развиването на отворен разговор и надълбоко съдействие " е от извънредно значение ", сподели той.
Словения има предпочитание да задълбочи позитивните връзки с Турция, изключително в региона на стопанската система.
" Има доста аргументи за моето посещаване в Турция. Първо, ние отдаваме огромно значение на връзките с Турция, които обичайно са положителни и другарски. Словения и Турция подписаха съглашение за стратегическо партньорство през март 2011 година и то към момента дава солидна основа за нашето съдействие ", сподели той.
Според него са налице доста благоприятни условия за по-нататъшно подсилване на към този момент откритите положителни контакти, изключително в региона на стопанската система.
Подчертава, че двустранната търговия се развива позитивно през годините, а Словения би желала да види по-нататъшен напредък и по-малък недостиг в комерсиалния стокообмен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР