Словашкият вносител на газ Ес Пе Пе (SPP) е бил

...
Словашкият вносител на газ Ес Пе Пе (SPP) е бил
Коментари Харесай

Доставките на руски газ за Словакия и Италия са намалели наполовина

Словашкият вносител на газ " Ес Пе Пе " (SPP) е бил осведомен от Русия, че доставките на синьо гориво през днешния ден ще бъдат понижени на половина, съобщи шефът на компанията Рихард Прокипчак пред локалния информативен уебсайт " Денник Н ", представен от Ройтерс.

Намаляването на доставките на половина за момента няма да ни се отрази. Работим с действителен риск, те да бъдат спрени напълно, акцентира той. " Ес Пе Пе " не бе разполагаем за коментар.

“Газпром “ е намалил на половина и доставките на газ за Италия, осведоми енергийната компания " Ени ", представена от ДПА. Руският монополист е заречен на Рим единствено половината от 63 милиона кубични метра, които са декларирани за през днешния ден, заяви " Ени ". Газовите доставки към този момент бяха съкратени по-рано тази седмица: с 15 на 100 в сряда и с 35 на 100 в четвъртък от декларираното количество.

Русия спря или понижи потока газ до някои европейски страни през последните седмици на фона на разногласия към западните наказания поради съветската инвазия в Украйна.

Подаването на съветски газ за Германия през " Северен поток 1 " е намаляло с 60 на 100.

Цените на силата са нарастнали доста поради спада на газовите потоци от Русия за Европа, като доста анализатори на енергийния пазар се притесняват, че Москва ще спре доставките, с цел да окаже напън.

Еврокомисарят по икономическите въпроси Паоло Джентилони предизвести през вчерашния ден, че стопанската система на континента може да влезе в криза, в случай че съветските енергийни доставки спрат, макар че към този момент казусът не е подобен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР