Словакия започна днес нов кръг от национален скрининг за COVID-19,

...
Словакия започна днес нов кръг от национален скрининг за COVID-19,
Коментари Харесай

Словакия започва ново масово тестване за коронавирус

Словакия стартира през днешния ден нов кръг от народен скрининг за COVID-19, целящ облекчение на рестриктивните мерки на полицейския час за хората с негативен тест, заяви БГНЕС.
Тестовете ще послужат също като съображение за нови локализирани ограничавания в 73 области на страната.
„ Решихме да комбинираме заключването с всеобщи проби “, сподели по време на днешната конференция. Впоследствие управляващите ще се намесят в областите, в които е належащо обстановката да бъде овладяна.
Последните проби ще приключат на 26 януари.
От 27 януари жителите на Словакия на възраст сред 15 и 65 години ще могат да се движат свободно, в случай че имат негативен антигенен или PCR тест.
Здравният министър Марек Крайчи сподели, че след тестване Словакия ще бъде разграничена на 37 по-лоши и 36 по-добри области.
В областите с по-лоши индикатори скринингът ще бъде още един. От 3 февруари ще е належащо там да се показва негативен тест, даже когато се отива на работа. Това ще важи до 7 февруари. В областите с по-добри индикатори обстановката ще се върне към положението, в което е в този момент.
" Въпреки че обстановката най-сетне, без тестване ще отнеме седмици, преди да се предприеме облекчение на ограниченията ", сподели Крайчи.
Словакия организира всеобщо тестване за антигени през ноември, което обхвана две трети от популацията на страната.
Антигенните проби дават доста по-бързи резултати от PCR тестванията, само че са по-малко надеждни, настояват специалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР