Словакия ще спре временно вноса на зърно и други избрани

...
Словакия ще спре временно вноса на зърно и други избрани
Коментари Харесай

Словакия спира временно вноса на зърно и други продукти от Украйна

Словакия ще спре краткотрайно вноса на зърно и други определени артикули от Украйна, заяви държавната пресслужба, представена от Ройтерс.

Решението ще бъде разисквано на експертно съвещание по-късно през днешния ден, откакто сходни ограничения към този момент оповестиха Полша и Унгария.

Същевременно съгласно почитан представител на Европейски Съюз непрекъснатите представители на страните членки в Брюксел ще обсъдят тази седмица възбраните за украинския импорт, оповестени от по-рано Полша и Унгария.

Ниските цени на международния пазар и слабото търсене значат, че зърното по-скоро остава в Европейски Съюз, вместо да бъде продавано. Свръхпредлагането се очерта като политически проблем за ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " в година на избори.

" Очакваме Полша и Унгария да показват някакъв тип пояснение, ще има и реакция на Европейската комисия ", сподели европейският представител, съгласно който въпросът е бил издигнат на последната среща на върха на Европейски Съюз, в това число от Словакия и Румъния.

" Има проблем и чакаме Комисията да излезе с предложение по въпроса...Ще забележим, какво можем да създадем през идните седмици и месеци ", добави той.

Украинският министър на аграрната политика и прехраната Микола Солски съобщи по-рано, че Киев има намерение да търси способи за обновяване на преноса на зърно през Полша като " първа стъпка " в договарянията, които ще се проведат през днешния ден във Варшава, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР