Словакия ще отвори от следващата седмица магазините при ограничен капацитет

...
Словакия ще отвори от следващата седмица магазините при ограничен капацитет
Коментари Харесай

Словакия отваря магазините за ограничен капацитет клиенти с отрицателен тест за COVID-19

Словакия ще отвори от идната седмица магазините при стеснен потенциал за клиенти с негативен тест за COVID-19 като част от облекчаването на антиковидните ограничения, съобщи през днешния ден министърът на финансите Игор Матович, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Страната излиза от най-тежка си вълна на пандемията и се пробва да последва съседите си от Централна Европа, като отвори някои учебни заведения, търговски обекти и услуги. Същевременно тя ще форсира имунизационната си акция.
Миналата седмица Словакия влезе в спор с Русия, която прикани управляващите в Братислава да върнат към този момент получените дози от имунизацията " Спутник V " поради нарушавания на контракта, откакто словашкият здравен регулатор изрече подозрения по отношение на препарата.
Според проекта за облекчение на антиковидните ограничения Словакия ще отвори от понеделник църквите, библиотеките, плувните басейни и зоологическите градини, само че с понижен потенциал, завиха на излъчена по малкия екран конференция министри.
Хотелите ще могат да отворят порти за стеснен брой посетители, само че заведенията за хранене ще останат затворени. Ще бъдат разрешени също пътувания отвън окръзите на местоживеене.
За влизане в магазини, църкви и други места ще се изисква негативен тест за ковид.

Министрите приканиха хората да останат внимателни.
" Ако не се оправим с отговорността, която ще легне на плещите ни от понеделник, доста бързо ще се върнем там, където бяхме през миналите месеци ", показа Матович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР