Словакия ще настоява да бъде изключена от всяко възможно ембарго

...
Словакия ще настоява да бъде изключена от всяко възможно ембарго
Коментари Харесай

Словакия ще настоява да бъде изключена от възможно ембарго на руски петрол

Словакия ще упорства да бъде изключена от всяко допустимо ембарго на съветския нефт, контрактувано от Европейския съюз в идващия набор от наказания против Москва в отговор на войната в Украйна, оповестяват от Министерството на стопанската система в Братислава, предава Reuters.

„ Ако се стигне до утвърдено ембарго на съветския нефт като част от спомагателен пакет от наказания против Русия, Словакия ще изиска освобождение “, обясниха от министерството в отговор на въпроси на организацията.

По-рано ТАСС цитира вицепремиера и министър на стопанската система на страната Ричард Сулик, който даде изказване след изключително съвещание на енергийните министри на Европейски Съюз в понеделник вечерта. „ Словакия ще упорства да има изключение за себе си, в случай че Европейски Съюз реши да наложи ембарго върху доставките на [руски] нефт от 2023 година “, безапелационен бе министърът.

Непрекъснатите доставки на този тип суровина от Руската федерация, съгласно думите на Сулик, са жизненоважни за стопанската система на страната. Русия обезпечава 100% за потребностите на словашките консуматори от нефт.

Така да вземем за пример петролната рафинерия Slovnaft в Братислава, която е една от най-големите в страните от Централна Европа, е напълно фокусирана върху преработката на съветски нефт. Прехвърлянето на производството му към потреблението на петрол от други източници е дълъг и безценен развой, който ще отнеме няколко години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР