Словакът Мартин Клижан оправда по-високия си ранкинг и се класира

...
Словакът Мартин Клижан оправда по-високия си ранкинг и се класира
Коментари Харесай

Словакът Мартин Клижан се справи с германския квалификант Даниел Брандс

Словакът Мартин Клижан оправда по-високия си ранкинг и се класира за четвъртфинал на Sofia Open 2019. Темпераментният левичар се наложи над немския квалификант Даниел Брандс със 7-6(5), 6-4 за 1 час и 42 минути игра. Утре спечелилият ще срещне по-добрия от третия дуел на Централния корт, противопоставящ Робин Хаасе (Холандия) на Даниил Медведев (Русия)
 Всички резултати от Sofia Open 2019
Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на шампионата е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Мачът стартира с доста дълъг първи гейм. В него Брандс съумя да осъществя втората си опция за пробив. Клижан не се тормози и натисна подаването на противника си. Словакът съумя да върне брейка едвам за 5-5, само че до тогава пропусна няколко шанса.

Тайбрекът беше отблъскващ за сервиращите. Германецът направи 4 мини пробива, само че Клижан му отговори с 5. Частта приключи на личен сервис на словака, който съумя да осъществя едвам втората си точка, когато подава.
 Снимка 404659
Източник:

Във втората част спечелилият не даваше шансове на противника си когато сервира. Клижан направи съдбоносен пробив за 3-2.

В края имаше дребна драма, откакто Брандс опита да пробив в последния гейм. Клижан осъществя втория си мачбол. Малко преди този момент той имаше шанс при едно оборване на германеца.

Словакът показа след мача, че не се е чувствал добре, само че доста обича да играе в София, където се усеща прелестно.

Даниел Брандс беше №180 в ранглистата на ATP. Той изигра общо четири мача и ще добави 20 точки, което ще усъвършенства доста позицията му в международната ранглиста. В първия кръг той отстрани мощния грузинец Николоз Басилашвили.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР