Слончето Дъмбо се завръща на екран в нова бляскава продукция

...
Слончето Дъмбо се завръща на екран в нова бляскава продукция
Коментари Харесай

Българска гимнастичка с роля във филм на Дисни

Слончето Дъмбо се завръща на екран в нова блестяща продукция с герои от плът и кръв и с едно неостаряващо обръщение – в случай че повярваме в себе си, това, с което сме невероятни, може да ни издигне толкоз високо, че да полетим. Историята на животинчето с големи уши се развива на цирковия манеж, където паралелно с холивудските звезди излиза и едно българско момиче – гимнастичката Радина Филипова.

В един летен ден на 2017-а Радина върви към морския бряг, когато телефонът й звънва и пред нея се открива нов, също толкоз необхватен небосвод.

“Отивах на плаж, когато ми се обади моя другарка, някогашна гимнастичка, която се занимава с цирково изкуство – спомня си тя пред БНР. – Оказа се, че в продукцията на “Дисни” в последния миг се е освободило място и приятелката ми беше избрала мен да вземам участие. Трябваше незабавно да изпратя документи, фотоси и клипове, с цел да схвана дали съм утвърдена, защото селекцията беше много сериозна и всички към този момент бяха минали през кастинг (дотогава не ми се беше налагало да си вземам толкоз доста ограничения – безусловно от ръката до петата). В последна сметка се върнах у дома и за към четири часа направих всичко, което се изискваше. На идващия ден получих утвърждение и след няколко дни отпътувах за Лондон, с цел да се фотографирам във кино лентата.
 Радина се включва в цирковата хореография на акомодацията по анимираната приказка “Дъмбо”, появила се за първи път на екран през 1941 година Гала премиерата на игралната версия към този момент мина на 11 март при огромен триумф в Лос Анджелис, а в България лентата ще излезе по кината на 29 март.

“Моята роля беше по-скоро на гимнастичка, тъй като изискваше качества, които можеш да развиеш само в гимнастиката – споделя за присъединяване си във кино лентата Радина. – Подготовката ни траеше един месец и до началото на фотосите тренирахме по през целия ден, тъй като трябваше да реализираме извънреден синхрон. Беше тежко, само че най-после нещата се получиха съвършено и скоро ще го видите.”

В блестящия и замайващ цирков свят на режисьора Тим Бъртън единствено танцьорите, жонгльорите и другите актьори на манежа са същински. Животните, даже и слончето Дъмбо, пък са резултат на изпипани до съвършенство образни резултати, разкрива Радина.

“В първия снимачен ден всички тръпнехме от неспокойствие да забележим най-големите звезди – Колин Фарел, Дани де Вито, Майкъл Кийтън, Ева Грийн и те се появиха навръх секундата – споделя още гимнастичката. – На снимачната площадка всичко беше извънредно проведено, всяка една от нас знаеше часа и минутата, в която би трябвало да заеме мястото си. Успях да се срещна с основните артисти и персонално да си разменя няколко думи с тях. Останах с прелестни усещания поради земното им отношение и уважението, с което подхождаха към нас. Бяха точни, постоянно в точния момент – все неща, които към този момент не се срещат толкоз постоянно.”
 Но на които Радина се научава още като дребна, в залата по художествена гимнастика, защото влиза в тима на златните девойки на България. За страдание, тежка травма на коляното я изважда от огромния спорт едвам на 18 – не обаче преди да реализира фантазията си и да играе на международно състезание макар лекарската възбрана. Три години по-късно тя избира да не помни болката, да си спомня единствено хубавите моменти и самоуверено да гледа напред. Изявява се като арбитър по художествена гимнастика, оказва помощ в залата на персоналната си треньорка Филипа Филипова, занимава се с мода, скоро ще приключи бизнесадминистрация във Варненския университет. И защото към този момент се е докоснала до киноиндустрията посредством някои от най-хубавите експерти в Холивуд, мечтае да стане една от тях. А и Дъмбо е едно прелестно ентусиазъм за силата да повярваш, с цел да успееш да намериш своя път. Когато правиш това, което обичаш, то ти дава криле, прибавя Радина.
БНР
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР