Сложната ситуация е в резултат на двугодишно остро политическо противопоставяне,

...
Сложната ситуация е в резултат на двугодишно остро политическо противопоставяне,
Коментари Харесай

Дончев повдигна завесата, има ли договорка ГЕРБ-БСП за Рашидов

Сложната обстановка е вследствие на двугодишно остро политическо опълчване, вследствие на това, че има политически сили, чиято единствена цел е да са срещу другия. Това разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

Дончев е безапелационен, че ГЕРБ нямат никакви сделки с Българска социалистическа партия по отношение на избора за ръководител на Народното събрание, а Корнелия Нинова е заела виновна позиция. " Имаше часове председателски съвет, на които участваха и представители Политическа партия и в случай че е имало някакви сделки, са ставали в тяхно наличие ".
-->
" Ситуацията сега от политическа позиция е плуване в непознати води. Няма един логаритъм от политическата история на България в последните 30 години, който може да бъде прибавен. Опитвам се аз и моите сътрудници да сме по-обрани, тъй като стана по този начин, че партиите станаха заложници на това да радикализират личните си поддръжници ".

Ако е допустимо образуването на някакво парламентарно болшинство, то не би трябвало да е механично. Ако събереш политически сили, които нямат нищо общо като правила, цели и идеология, няма да се получи нищо, счита Дончев. По думите му държавно управление на малцинството също е вид, само че за него би трябвало да има партии, които да се съгласят по избрани цели.

Депутатът разяснява и 7-те ограничения, препоръчани от ГЕРБ по-рано през днешния ден: " Част от ограниченията бяха коментирани месеци преди този момент - механизмът за компенсиране на високата цена на електрическата енергия, през свръхприходите в енергетиката, посредством промяна на фонда за сигурност на електроенергийната система. Подобни ограничения и във връзка с газа ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР