Сливите са вкусни плодове, които освен пресни могат да се

...
Сливите са вкусни плодове, които освен пресни могат да се
Коментари Харесай

Сливи за профилактика на анемия

Сливите са вкусни плодове, които с изключение на пресни могат да се употребяват и като компот или сладко. Те са извънредно богати на витамини и минерали, целулоза и ензими и имат енергийна стойност четири пъти по-ниска от хляба.

Тези вкусни плодове могат да се похапват при физическо безсилие, умствена отмалялост, депресивни положения, нарушена функционалност на черния дроб, атеросклероза, продължителен ревматизъм и не на последно място – при желязодефицитна анемия.

Сините сливи оказват помощ на организма да усвои желязото, също така са богати на калий, който пък е извънредно значим за работата на сърцето и за регулирането на кръвното налягане. Препоръчително е да се употребяват пресни.

Въпреки многото потребни свойства, които имат сливите, с тях не трябва да се прекалява. Възможно е, в случай че погълнете прекомерно огромно количество, да се появи стомашно неразположение. При някои хора даже единствено шепа сливи предизвикват диария.

Сливите са доста добър източник на витамин С, също така са богати на витамини то група В. Често сините сливи се предлагат и при разнообразни хранителни режими – те подкрепят нормализирането на обмяната на веществата.

Скорошно изследване демонстрира, че потреблението им оказва помощ за по-ефективно намаляване, а повода за този резултат са фибрите, които се съдържат в плода.

 сливи

Проучването е направено благодарение на 100 души с наднормено тегло. Според експертите високото наличие на захари в този тип плод се компенсира от потискащия резултат, който имат върху апетита.

Компотът от плода оказва помощ за болести на бъбреците и черния дроб, както и на сърцето. Сушените пък са потребни при склероза.

Сладките сини сливи се ползват даже в козметиката. Твърди се даже, че тези плодове могат да оказват помощ при битката с мазолите.

За задачата са нужни няколко сливи и прясно мляко. Първо се изваждат костилките и се поставят в подобаващ съд дружно с млякото. Съдът се слага на котлона и се оставя там, до момента в който се сварят плодовете. После, до момента в който сместа е топла, се взема един плод и се слага на мазола.

Нужни са няколко процедури, с цел да омекне мястото и по-късно да се почисти с пемза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР