Сливен. Въпреки сложната пандемична обстановка в страната Община Сливен продължава

...
Сливен. Въпреки сложната пандемична обстановка в страната Община Сливен продължава
Коментари Харесай

10 читалища в община Сливен получават общинска субсидия на втората сесия за 2021 г.

Сливен. Въпреки комплицираната пандемична конюнктура в страната Община Сливен продължава да поддържа активността на културните средища и дейци. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Общо 10 читалища ще получат втори транш от общинската дотация за дофинансиране на част от активността и издръжката си. Това стана ясно на Общо заседание на Комисията за систематизиране на държавната и общинска дотации на националните читалища от община Сливен. 10 хиляди лева ще бъдат разпределени измежду културните средища, чиито планове са получили утвърждение.

„ Надявам се през идната година да имаме опция да се виждаме по-често. На вас и фамилиите ви поисквам светли празници, бъдете здрави “, съобщи зам.-кметът Пепа Чиликова по време на срещата с представители на читалищата. В нея взе присъединяване и Дора Ескидарова от Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и вероизповедания към Общински съвет - Сливен.

Общинската дотация стартира да се отпуска през 2019 година по самодейност на кмета Стефан Радев. В рамките на две сесии годишно, културните средища получават общо 30 хиляди лева, които се разпределят измежду утвърдените претенденти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР