Сливен. Учебният процес в Сливенска област остава присъствен, въпреки повишената

...
Сливен. Учебният процес в Сливенска област остава присъствен, въпреки повишената
Коментари Харесай

Учебният процес в Сливенска област остава присъствен, въпреки повишената заболеваемост

Сливен. Учебният развой в Сливенска област остава присъствен, макар нарасналата заболеваемост и минаването на границата от 500 инфектирани на 100 хиляди души население. Осигурени са проби за децата, получени са нови 30 хиляди теста, заяви пред публицисти началникът на РУО Сливен Кристияна Станкова.

„ Това, че е премината границата на заболеваемост над 500 инфектирани на 100 хиляди население не значи, че децата би трябвало да минат в режим на онлайн образование. Когато има обезпечени проби, децата се образоват присъствено при съблюдаване на всички разпоредени противоепидемични ограничения. Ако има някаква смяна на равнища министерства и спуснат към нас нови правила, тогава може да се чака някаква смяна в режима на образование “, добави Станкова.

„ Самите учебни заведения си имат раздадени проби за две или три тествания, при нас в РУО има запас и през днешния ден следобяд ще дойдат 30 хиляди теста. Няма място за терзания, гарантиран е процеса на тестване за всички общини на територията на Сливенска област “, разясни Кристияна Станкова.

„ Следим обстановката имаме непрестанно информация от шефовете. За в този момент до момента в който беше ниска заболеваемост имахме малко деца с позитивен тест, само че с повишение на заболеваемостта има повече позитивни резултати от тестванията, които по-късно биват доказани при наново проучване. Това е индикация, че тестванията си правят работата “,допълни тя.

През последната седмица в региона има новозаразени 37 възпитаници и 14 учители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР