Сливен. Сливен почете 145-та годишнина от гибелта на Васил Левскина

...
Сливен. Сливен почете 145-та годишнина от гибелта на Васил Левскина
Коментари Харесай

Сливен: С възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски в града бяха отбелязани 145 години от гибелта на Апостола

Сливен. Сливен уважи 145-та годишнина от гибелта на Васил Левскина на възпоменателна гала пред паметника на Апостола, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . В словото си пред присъстващите кметът Стефан Радев съобщи, че Левски е човек, който се е трансформирал в блян за българите. „ Неговата морална висина е неизмерима. Той черпи сили и ентусиазъм от голямата си обич към България и огромната си фантазия да я види свободна. Апостолът посвещава целия си живот на тази цел. Ако през днешния ден гледаме през неговите очи и измерваме с неговия критерий, трудностите и компликациите, които срещаме, са напълно дребни и преодолими и няма нищо непостижимо. Всичко зависи от нас. Той вечно ще остане знак на непобедимия български дух и подготвеност за всеотдайност. Поклон пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски! “, сподели още Стефан Радев.
Венци и цветя в символ на респект сервираха кметът, народните представители Десислава Танева и Кольо Милев, ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, регионалният шеф Чавдар Божурски, шефът на ДАНС – Сливен Николай Чиликов, шефът на Министерство на вътрешните работи – Сливен основен контрольор Димитър Величков и командирът на формирование 22 220 полковник Любомир Вачев, общински съветници, представители от армията, възпитаници от сливенските учебни заведения, просветителни институции, политически и публични организации и жители.
Организатори на поклонението са Община Сливен, взаимно с Регионално ръководство на образованието – Сливен и Военно формирование 22 220.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР