Сливен. На официална церемония в зала Май“ Сливен се побратими

...
Сливен. На официална церемония в зала Май“ Сливен се побратими
Коментари Харесай

Сливен: На официална церемония в зала „Май“ градът се побратими с Бидгошч и Ниш

Сливен. На публична гала в зала „ Май “ Сливен се побратими с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия). На събитието участваха делегати и дипломати от двете страни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Срещата се организира под мотото „ Заедно можем повече “. В приветствието си кметът на Сливен Стефан Радев акцентира, че Европа сплотява жителите.
„ Добре пристигнали в Сливен! Наистина дружно можем повече, каквото е и мотото на срещата. В този дигитализиращ се свят е добре да се виждаме и очи в очи, да приказваме персонално един с различен. Най-важното, което дружно можем да създадем, е да трасираме пътя на съдействие в областите на културата, на образованието, на младежките действия, на бизнеса. Убеден съм, че ние имаме доста какво да научим като положителни практики и опит от бързо разрастващи се градове като Бидгошч и Ниш. Убеден съм, че и ние имаме доста какво да покажем. Нашият град с изключение на, че е доста хубав, като се изключи че е и първият промишлен град в България, той е и дом на доста работливи и гостоприемни хора. Използвам случая да ви поздравя от името на жителите на Община Сливен с добре пристигнали. Наистина се надявам, че ще сложим основите на едно дългогодишно съдействие, от което взаимно да извличаме изгода и да сътворяваме основа за доста другарства сред хората от трите града. Пожелавам на всички доста приятни мигове в Сливен, доста нови другари, които да срещнете тук, а на нашите градове поисквам това да една стъпка за създаване на дълготрайно и ползотворно съдействие “, сподели кметът Радев, чиито думи бяха посрещнати със мощни овации.
Гостите благодариха за положителната организация и реализирането на този план.
„ Много е значимо и сме щастливи, че сме тук през днешния ден. Благодаря за срещата. В нашата делегация няма инцидентни хора. Всички те са експерти в разнообразни области и имам вяра, че ще намерим доста общи моменти, в които да си сътрудничим “, съобщи Йоанна Затай-Рос – прокурист на кмета на Бидгошч Рафал Бруски по интернационално съдействие.
„ Много се веселя, че съм тук през днешния ден, да видя с очите си вашата самодейност. Европа е една, а светът не е огромен. И макар, че ни се коства, че всичко е близко, по различен метод наподобяват действителните срещи. Иска ми се с това събитие да обменим хрумвания и отзиви. Надявам се, че ще бъде ползотворно това присъединяване “, разяснява на собствен ред Анджей Мойковски – заместник-посланик в посолството на Република Полша в България.
„ Голяма чест и наслаждение е да дойда във вашия град. Вие сте извънредно гостоприемни. Топлото посрещане разреши на всички нас да се усещаме отлично тук. Предавам най-сърдечните поздрави от кмета на Ниш и неговите пожелания за развиване на вашия град. Тази среща дава обещание доста за това партньорство в разнообразни области като просвета, обучение, технологии. Важно е, тъй като по този метод се реализира контакт сред градовете “, сподели от своя страна Марина Костич – прокурист на кмета на Ниш Дарко Булатович.
„ Голяма чест и отговорност е да съм тук на такава среща, в която вземат участие толкоз доста хора от три града, от три националности. Във всички вас съществува една сила, която предвещава положително съдействие “, съобщи Гордана Божич – първи консултант в посолството на Република Сърбия в София.
На събитието участваха Димитър Митев – ръководител на ОС-Сливен, Камен Костов – заместник-областен шеф на Област Сливен, Братислав Вучкович – член на Градски /Общински/ съвет на Ниш, Славолюб Савич – член на Градски съвет на Ниш, представители на администрацията, просветителни и културни институции, университети, търговски камари и покои, организации за локално и районно развиване, индустриални и софтуерни паркове, туристически и културни центрове, представители на бизнеса, нестопански организации и медиите от градовете Сливен, Бидгошч и Ниш, както и от други градове от България, Полша и Сърбия.
На форума и трите града бяха презентирани със своите природа, просвета, стопанска система, обучение и благоприятни условия за развиване. В програмата е планувана обиколка на културните и исторически забележителности на Сливен.
Международната среща продължава до сряда, в това число. Във вторник е очакван културен конгрес: „ Европа – нашият общ дом “ и Младежка среща-дебат: „ Обединена Европа – сигурност, взаимност и непоклатимост “. В сряда е Икономическият конгрес: „ Бъдещето на Европа – претовареност, напредък и вложение – дружно можем повече “. На него ще бъде презентиран за първи път и бизнес каталогът „ Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол “, който показва двете общини като една икономическа единица.
Международното събитие се провежда от Община Сливен в партньорство с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия) в границите на план „ Обединена Европа – сигурност, взаимност и непоклатимост за всички “ по Програма „ Европа за жителите ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР